Στην άμεση αποξήλωση των παιδικών χαρών, στο πλαίσιο της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών περί προϋποθέσεων και τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και τη λειτουργία τους, θα πρέπει να προβεί ο Δήμος Ναυπακτίας, όπως επεσήμανε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο πρόεδρος Αντώνης Φράγκος. Ο κ.Φράγκος σχολίασε δε, πως τόσο η Κτηματική Υπηρεσία όσο και το Λιμεναρχείο επιμένουν προς αυτή την κατεύθυνση διότι οι παιδικές χαρές δεν πληρούν το νόμο, είναι παράνομες και δεν είναι πιστοποιημένες.

Ο ίδιος ωστόσο πρότεινε, ναι μεν να προχωρήσει η αποξήλωση, αλλά να εξαιρεθούν οι δύο μεγάλες παιδικές χαρές που βρίσκονται στις παραλίες του Γριμπόβου (περιοχή ΚΕΠ) και της Ψανής. Για να συμβεί αυτό όμως «χρειάζονται πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα και άδεια». Προς τούτο, ο κ.Φράγκος ενημέρωσε ότι ήρθε σε επαφή με τις εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διαδικασία και σημείωσε ότι το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο, θα δεχόταν δηλαδή, να γίνει μια μελέτη επισκευής της υφιστάμενης και τακτοποίηση. Εάν λοιπόν πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές, θα μπορέσουν στη συνέχεια να νομιμοποιηθούν ως ήδη υφιστάμενες. Σημειωτέον, σε παρόμοια προσπάθεια εξαίρεσης το Λιμενικό Ταμείο θα προβεί και για την παιδική χαρά του Αντιρρίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Φράγκος «έχω μιλήσει και με τη TUV και τον ΕΛΟΤ, που είναι οι εταιρείες οι οποίες πιστοποιούν, ενώ έχω κάνει μια επαφή στο υπουργείο, το οποίο θα δεχόταν να προχωρήσουμε σε μία μελέτη επισκευής υφιστάμενης και τακτοποίησης. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο εάν τις πιστοποιήσουμε, να τις νομιμοποιήσουμε ως ήδη υφιστάμενες. Προτείνω να αποξηλώσουμε τις άλλες, για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε οικονομική δυνατότητα, αλλά ούτε και η νομική, να τις τακτοποιήσουμε και να περιμένουμε τα αποτελέσματα μήπως μπορέσουμε να σώσουμε τις υπόλοιπες δύο».

Από την πλευρά της, το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δημοτική σύμβουλος Ναυπακτίας Μαρία Ζιαμπάρα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς τη λήψη πιστοποίησης και τόνισε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι παιδικές χαρές να κλειδώνονται και να υπάρχει και υπεύθυνος στο χώρο για τη φύλαξή τους. Σχετικά συμφώνησε και ο κ.Φράγκος για να προσθέσει πως δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο πανελλαδικά νομιμοποίησης παιδικής χαράς που να βρίσκεται στη χερσαία ζώνη λιμένα, επισημαίνοντας τη δυσκολία της προσπάθειας.

Όσον αφορά τώρα στα κομμάτια-τεμάχια των παιδικών χαρών που θα αποξηλωθούν, αυτά θα καταγραφούν και θα αποθηκευθούν, ενώ θα προχωρήσει η αποκατάσταση των σημείων από τα οποία θα αφαιρεθούν είτε από το Δήμο είτε από ιδιώτη.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.