του Χρήστου Αδαμόπουλου, κατοίκου Κρυονερίων ορεινής Ναυπακτίας

Η Αστυπάλαια μπορεί να αποκλειστεί από τον καιρό ενώ η Ορ. Ναυπακτία αποκλείεται από τα ΚΤΕΛ.

Επικοινώνησα με το ΚΤΕΛ Ναυπάκτου για να κλείσω εισιτήρια από Ναύπακτο για Άνω Χώρα την Μ. Παρασκευή και επιστροφή την Δευτέρα του Πάσχα και μου απάντησαν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια γιατί είναι αργία και στις αργίες τα ΚΤΕΛ δε λειτουργούν. Δηλαδή η επικοινωνία της Ορεινής Ναυπακτίας με την Ναύπακτο σταμάτα για 15 ημέρες.
Για να επισκεφτεί κάποιος τα χωριά μέχρι την Άνω Χώρα με το ΚΤΕΛ μπορεί να το κάνει μόνο δυο φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Όταν όμως συμβεί αυτές οι μέρες να είναι αργία τότε το δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται.
Αλήθεια γιατί άραγε να χρηματοδοτούνται τα ΚΤΕΛ από τον δημόσιο προϋπολογισμό; για να απολαμβάνουν «καθισιό» 15 ημερών λόγο του Πάσχα ή επιχορηγούνται για τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν σε ολιγοπληθή απομακρυσμένα χωριά ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται απομονωμένος και εγκαταλειμμένος; πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη παροχή είναι ζωτικής σημασίας για την συγκεκριμένη όμορφη μεν, δυσπρόσιτη δε περιοχή;. Πως θα επισκεφτούν τα χωριά τους ξενιτεμένοι και επισκέπτες όταν τα ΚΤΕΛ αποφασίζουν ερήμην τους να τα αποκλείσουν!
Δεν θα έπρεπε ο Δήμος Ναυπάκτου, η Περιφέρεια και οι τοπικοί βουλευτές να ενδιαφερθούν ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πρόσβαση των πολιτών στα όμορφα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας; Εάν πρέπει οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ να έχουν αργία την Μ. Παρασκευή και την Δευτέρα του Πάσχα, ας πραγματοποιήσουν τα δρομολόγια μια μέρα πριν ή μετά.
Τα ΚΤΕΛ παραβαίνοντας την νομοθεσία. Σύμφωνα με την ΧΑΡΤΑ ΚΤΕΛ του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τα ΚΤΕΛ είναι υποχρεωμένα να «Τηρούν με ακρίβεια τα καθορισμένα δρομολόγια και δρομολογούν έκτακτα όποτε το επιβάλλουν οι ανάγκες εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού».
Σε περίπτωση που τα ΚΤΕΛ παραβαίνουν τους όρους της ΧΑΡΤΑΣ τότε επιβάλλεται «… στους ιδιοκτήτες λεωφορείων που παραβαίνουν τις διατάξεις της παρούσας επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.2963/2001.» Άραγε θα επιβληθούν οι διοικητικές κυρώσεις;
Ελπίζω το Υπουργείο να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις και θα υποχρεώσει την Διοίκηση των ΚΤΕΛ να εκτελέσει κανονικά τα δρομολόγια την Μ. Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα και γιατί όχι να προστεθεί τουλάχιστον ακόμα ένα δρομολόγιο σε μια ενδιάμεση ημέρα.
Πρέπει να δείχνουμε όλοι έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη των απομακρυσμένων χωριών της χώρας και όχι να επιτρέπουμε να υψώνονται τείχη.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.