Δημότες Ι.Π. Μεσολογγίου είναι από χθες βράδυ ο κ. Ν. Κοτζιαμάνης, η κυρία Μαρία Τσούτσου και οι Δημήτριος και Ελένη Τάσιου, μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, στο πλαίσιο των φετινών Εορτών Εξόδου.

Ο κ. Νίκος Κοτζιαμάνης, φιλοτέχνησε το άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου, ενώ έργα του αποτελούν τα αγάλματα του Μάρκου Μπότσαρη στην ομώνυμη κεντρική πλατεία (δωρεά του ίδιου  σε μνήμη των γονέων του), του Λόρδου Βύρωνα καθώς και το Μνημείο των Κυπρίων αγωνιστών.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος απευθυνόμενος στον κ. Κοτζιαμάνη, σημείωσε μεταξύ άλλων πως πέρα από την καλλιτεχνική του πληρότητα, κατάφερε ν αποτυπώσει στα έργα που κοσμούν την πόλη, βαθύτερα συνειδησιακά πρότυπα που πιθανόν έχουν την αφετηρία τους στην επαφή του ίδιου με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Με θερμά λόγια για το έργο και την προσφορά της στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα το νομό μας, μίλησε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου απευθυνόμενος αμέσως μετά στην π. πρόεδρο του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» κ. Μαρία Τσούτσου. Παραδίδοντάς της την επίτιμη Δημοτία, τόνισε πως «…Το Μεσολόγγι, από καιρό σας έχει κατατάξει στους δημότες εκείνους που αποτελούν παράδειγμα της τοπικής μας κοινωνίας. Έχετε τον σεβασμό και την εκτίμησή της». Ο Ν. Καραπάνος, αναφέρθηκε στο έργο που έχει παραχθεί και προσφερθεί στα άτομα με ειδικές ανάγκες μέσα από την δραστηριότητα του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», το οποίο ίδρυσε η κ. Μαρία Τσούτσου στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, παρέδωσε επίσης την επίτιμη Δημοτία σε εκπρόσωπο της οικογένειας Τάσιου η οποία δώρισε στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου το άγαλμα της Ελευθερίας, τονίζοντας πως με την ευγενική δωρεά τους, το Μεσολόγγι απέκτησε ένα απαραίτητο σημείο αναφοράς.

Κατά την απονομή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Κότσαλος  παρέδωσε παράλληλα το σχετικό ψήφισμα.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.