Να σταματήσει άμεσα η παράνομη λειτουργία της χωματερής στη Σκάλα, ζητά ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Νταουσάνης, μέσω του προσωπικού λογαριασμού που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Με αφορμή την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, ο πρώην Δήμαρχος επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν κάνοντας λόγο κυρίως για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, την ανάγκη διασφάλισης του δάσους μεταξύ Σκάλας και Δάφνης και της πηγής του Ξηροπηγάδου.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ.Νταουσάνη:

Το Σάββατο 20 – 2 – 2016, οι τεράστιοι καπνοί από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή της Σκάλας, όπου υποτίθεται ότι μεταφέρονται μόνο μπάζα από το Δήμο Ναυπακτίας, μας θύμισαν τη χωματερή του Δήμου μας στον Πούντο. Τότε, που η χωματερή δημιουργούσε επί δεκαετίες, τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής μας, αλλά ακόμα και απέναντι στους κατοίκους της Πάτρας με την μόλυνση που προκαλούσαν στην ατμόσφαιρα οι τεράστιοι καπνοί. Κινδυνεύαμε μάλιστα ακόμα και με βαριά πρόστιμα.

Καταφέραμε όμως, πριν 12 χρόνια, με ένα μεγάλο έργο της τάξης των 3.000.000 ευρώ περίπου που κάναμε, να αποκαταστήσουμε τη χωματερή και να λύσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αλλά και να γλυτώσουμε βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια, δημιουργείται νέα χωματερή γιατί πέρα από κάποια μπάζα, κυρίως μεταφέρονται κάθε είδους σκουπίδια. Αυτό ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια περίπου και επειδή έχουν συσσωρευτεί πολλά σκουπίδια έχει αρχίσει να προκαλείται ανάφλεξη με όλες τις συνέπειες μιας παράνομης ανεξέλεγκτης χωματερής. Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς στο δάσος με τις τεράστιες βελανιδιές μεταξύ των Τ. Κ Σκάλας και Δάφνης, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της πηγής της Τ. Κ Ξηροπηγάδου που βρίσκεται κάτω από τη χωματερή και μόλυνσης της ατμόσφαιρας από τους καπνούς που προκαλούνται από την ανάφλεξη των σκουπιδιών.

Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα η Δημοτική Αρχή, είναι να σταματήσει άμεσα την παράνομη λειτουργία αυτής της χωματερής για να αποφύγει πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.