Νεότερη Ενημέρωση 13:10′

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του LepantoMag.gr, δε θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση με τον αρμόδιο προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Αττικής και Ιόνιας Οδού του υπουργείου Υποδομών που αναμενόταν να λάβει χώρα στο Δημαρχείο, σήμερα το μεσημέρι.

Ωστόσο, τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών, στην οποία θα παρίστανται και οι ιδιοκτήτες της κατασκευάστριας εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει προς τους εργαζόμενους, οι δεσμεύσεις από πλευράς δημοτικής αρχής σχετικά με την επιστροφή στις θέσεις τους, παραμένουν.

 

Πρώτη Ενημέρωση 10:30′

Όπως σας ενημέρωσε με προηγούμενη ανάρτησή του το LepantoMag.gr, νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου με ναυπάκτιους εργαζόμενους της Ιονίας Οδού, στους οποίους γνωστοποιήθηκε μόλις εχθές από υπεύθυνο της εταιρείας κατασκευής του έργου, να μην προσέλθουν σήμερα στην εργασία τους. Όπως ήταν επόμενο το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη δυσφορία στους εργαζόμενους που αντιδρώντας σε αυτή την απόφαση απευθύνθηκαν στο Δήμο Ναυπακτίας προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση του υπευθύνου της κατασκευάστριας εταιρείας ήρθε ως αντίδραση σε διαφορά που υπήρξε με τη δημοτική αρχή, η οποία ζητά τη συνδρομή της εταιρείας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται κατά τη διαδικασία κατασκευής του έργου στην ευρύτερη περιοχή του Αντιρρίου και του Μολυκρείου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Σιαμαντάς, οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς, Κώστας Καρακώστας και Γιάννης Σύψας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Φράγκος, η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Σμπούκη, η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας» Μαρία Ζιαμπάρα και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία» Ντίνος Τσουκαλάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε σύντομα να επιλυθεί το θέμα. Μάλιστα, στη 1 το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Αττικής και Ιόνιας Οδού του του υπουργείου Υποδομών, ενώ, όπως τονίστηκε, οι απαιτήσεις του Δήμου Ναυπακτίας προς την κατασκευάστρια εταιρεία αφορούν στη συνδρομή της για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται στην περιοχή και το οδικό δίκτυο και η τήρηση της πρόβλεψης για απασχόληση στην κατασκευή του έργου ναυπάκτιων εργαζόμενων.

 

Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.