«Θετικό» χαρακτηρίζει το κλίμα ο Δήμος Ναυπακτίας με δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την επίσκεψη του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα στο Δημαρχείο και τη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν «η παραχώρηση στον Δήμο από το ΤΑΙΠΕΔ του κτιρίου του διοικητηρίου (πρώην εφορία), η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του ΞΕΝΙΑ, η υπόθεση της καταβολής ανταποδοτικών τελών από την ΕΥΔΑΠ για την χρήση του νερού του Ευήνου, η βελτίωση του νομικού πλαισίου για την επέμβαση των δήμων στα ρέματα, η επέκταση του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Κρυονέρι και τον Γαλατά, οι επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη, η βελτίωση των οικονομικών της αυτοδιοίκησης και άλλα«.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας επισκέφθηκε την Ναύπακτο το πρωί του Σαββάτου 19/12/2015.
Στο Δημαρχείο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.
Επί μιάμιση ώρα οι δύο πλευρές είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για θέματα της αυτοδιοίκησης, θεσμικά και οικονομικά, αλλά και μια σειρά τοπικά ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά των στελεχών του δήμου Ναυπακτίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:
Η παραχώρηση στον Δήμο από το ΤΑΙΠΕΔ του κτιρίου του διοικητηρίου (πρώην εφορία), η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του ΞΕΝΙΑ, η υπόθεση της καταβολής ανταποδοτικών τελών από την ΕΥΔΑΠ για την χρήση του νερού του Ευήνου, η βελτίωση του νομικού πλαισίου για την επέμβαση των δήμων στα ρέματα, η επέκταση του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Κρυονέρι και τον Γαλατά, οι επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη, η βελτίωση των οικονομικών της αυτοδιοίκησης και άλλα.
Θετική ήταν η ανταπόκριση του υφυπουργού και αναμένονται συγκεκριμένες ενέργειες στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων του δήμου Ναυπακτίας.
Το πολύ θετικό κλίμα στην διάρκεια των συζητήσεων, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους τόσο ο υφυπουργός, όσο και ο δήμαρχος Ναυπακτίας. Μετά την λήξη της συνάντησης οι δύο πλευρές επισκέφθηκαν επιτόπου το κτίριο του διοικητηρίου και το ΞΕΝΙΑ ώστε να σχηματίσουν οι επισκέπτες ολοκληρωμένη εικόνα για τα δύο κτίρια και τις διεκδικήσεις του Δήμου Ναυπακτίας, για αυτά.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.