Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού και Οικονομικών, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σχετικά με τις αποζημιώσεις από κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε οικισμούς της Ορεινής Ναυπακτίας.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι οι αποζημιώσεις που έχουν προβλεφθεί για τους πληγέντες της Ορεινής Ναυπακτίας δεν επαρκούν για την αποκατάσταση των ζημιών τους ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τη διαφορά που παρατηρείται σε σχέση με τις υψηλότερες αποζημιώσεις που είχαν προβλεφθεί για τους πληγέντες από τους σεισμούς κατοίκους στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Κωνσταντόπουλος ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την διαφορετική αυτή μεταχείριση και τους λόγους αυτής, καθώς και τις τυχόν προθέσεις των Υπουργείων για επανεξέταση των ορίων για την Ορεινή Ναυπακτία ώστε να δοθούν αποζημιώσεις αντίστοιχες με αυτές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Τέλος, ζητά πληροφόρηση σχετικά με την κατανομή των πόρων ύψους 9,9 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την πρόβλεψη κατανομής τους στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.