Αποδήμησε εις Κύριον ο π. Ιωάννης Ρόμας, ο ιερατικός προϊστάμενος του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης. Ο π. Ιωάννης κοιμήθηκε το πρωί της Κυριακής βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, την  κοινότητα του Αγίου Νικολάου και σύσσωμη την ομογένεια της Νέας Υόρκης. Την είδηση του θανάτου του Ιερέα μετέδωσε η ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ως γνωστόν, μαζί με τους Πύργους της Νέας Υόρκης κατέρρευσε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και ο ναός του Αγίου Νικολάου πού ιερουργούσε ο Ναυπάκτιος ιερέας Πάτερ Ιωάννης Ρώμας.  Βρισκόταν στην οδό Liberty απέναντι από τον Νότιο Πύργο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου. Καταστράφηκε εντελώς όταν ο νότιος πύργος κατέρρευσε. Ήταν το μόνο κτήριο που καταστράφηκε από την επίθεση και δεν ανήκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Οι αναφορές όλων των ΜΜΕ είναι συνεχείς και ο αγώνας του καθημερινός για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου. Ο Πάπα-Γιάννης   επισκεπτόταν τα πάτρια, κάθε καλοκαίρι. Φέτος το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε δεν του επέτρεψε να βρεθεί στα αγαπημένα του μέρη της Ναυπακτίας.

Η ελληνική ομογένεια θρηνεί τον χαμό του πρώην ιερατικού προϊσταμένου του Αγίου Νικολάου Ground Zero, πατέρα Ιωάννη Ρώμα, ο οποίος έφυγε από την ζωή το πρωί της Κυριακής.

 

 

 

 

πηγή: e-nafpaktia.gr με πληροφορίες απο τη «Φωνή του Πλατάνου»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.