Σύμφωνα με ρεπορταζ του ΑγρίνιοCulture.gr, αποκαλύπεται ο νέος χάρτης Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία με βάση την εισήγηση της 6ηςΥΠΕ. Στο δήμο Ναυπακτίας προτείνεται το ΚΥ Άνω Χώρας να εφημερεύει μόνο Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές.

ΔΙΚΤΥΟ ΠΦΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Το δίκτυο συγκροτείται από δύο μονάδες αναφοράς (ΚΥ Ναυπάκτου και ΚΥ Άνω Χώρας) με τα διασυνδεόμενα με αυτά 17 ΠΙ.
Το ΚΥ Ναυπάκτου λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση και διασυνδέεται για τα επείγοντα περιστατικά με τα νοσοκομεία της Πάτρας. Διαθέτει την εργαστηριακή υποδομή που απαιτείται για την στήριξη της εφημερίας (ακτινολογικό και αναλυτή). Λειτουργούν εξωτ. ιατρεία γεν. ιατρικής / παθολογίας, καρδιολογίας και παιδιατρικής (σε 2 βάρδιες). Επίσης λειτουργούν 2 οδοντιατρικές έδρες και παρέχονται πρωτοβάθμιες μαιευτικές υπηρεσίες.
Το ΚΥ Άνω Χώρας προτείνεται να εφημερεύει Π-Σ-Κ με εξοπλισμό για αιματολογικές εξετάσεις. Αναγκαία στελέχωση 3 γ.γ./ παθολόγοι, 4 νοσηλεύτριες και 1 επισκέπτρια, 2 διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Αναγκαία στελέχωση για το ΚΥ Ναυπάκτου
Ιατρικό προσωπικό: 8 γ.γ. /παθολόγοι (υπηρετούν 10) , 2 παιδίατροι (υπηρετεί 1) , 1 ακτινολόγος (υπηρετεί 1) , 1 μικροβιολόγος (υπηρετεί 1) , 1 καρδιολόγος(υπηρετεί 1) , 2 οδοντίατροι (υπηρετούν 2) .
Νοσηλευτικό προσωπικό : 14 (υπηρετούν 9)
Επισκέπτριες: 5 (υπηρετούν 5)
Μαίες : 2 (υπηρετεί 1)
Τραυματιοφορείς : 2
Τεχνολόγοι εργαστηρίων : 6 (υπηρετούν 4)
Φυσικοθεραπευτές (;)
Διοικητικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό : 5 (υπηρετούν 8)
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι ανάγκες σε επιπλέον προσωπικό είναι μικρές, και αφορούν κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό (5 νοσηλεύτριες και 1 μαία).

Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.