της Χριστίνας Βασιλοπούλου, οικονομολόγου-φοροτεχνικού

 

Δύσκολα τα πράγματα θα πει κανείς. Δύσκολες εποχές. Τόση δυσκολία πού εδράζεται; Ίσως στη γενικότερη αίσθηση ότι τίποτα δεν πάει καλά. Αυτή η εποχή σου δίνει την αίσθηση ότι η δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας βοηθάει, δίνει λύσεις. Δεν είναι όμως απλά μια αίσθηση είναι η αλήθεια τελικά. Πόση ανάγκη έχουμε το ψεύτικο;

Ακόμα και η ανάγκη παραποίησης της ίδιας μας της εικόνας , της εμφάνισής μας είναι έκδηλη. Αποτυπώνεται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη να δείξουμε στους άλλους ότι διασκεδάζουμε, ότι είμαστε όμορφοι, ρετουσάροντας την εικόνα μας πριν την εμφανίσουμε δημόσια. Και το θέμα είναι ότι φτάνουμε να πείθουμε τον ίδιο μας τον εαυτό ότι είμαστε αυτό το ψεύτικο που δείχνουμε.

Η ενασχόληση με τα θέματα της καθημερινότητας δεν είναι και εύκολη υπόθεση και σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν ευχάριστη. Η άρνηση του να δούμε τι συμβαίνει και να το αντιμετωπίσουμε είναι όμως κάτι εύκολο. Βλέπεις ότι ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για τον εαυτό του.

Αυτό αποτυπώνεται παντού. Γι’ αυτό και γίνονται όλο και πιο δύσκολες οι συνεργασίες. Παντού όμως. Κι εμείς όμως τα κάνουμε δύσκολα. Το ψεύτικο, το εικονικό μας βολεύει. Τα πράγματα όμως μπορεί να είναι και απλά. Απλά μπορεί να τα κάνει η βούληση, η θέληση για δημιουργία.

Μελετώντας κάθε φορά τις νέες νομοθεσίες , τις νέες διατάξεις , τις νέες πολυγραφημένες εγκυκλίους , τις αποφάσεις της φορολογικής διοίκησης , τα έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών, τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, νιώθεις ότι ο κυκεώνας δεν έχει τέλος.. Και μετά λες γιατί; Είναι τόσο δύσκολα όλα τελικά; Το ψάρι λένε βρωμάει από το κεφάλι. Αντιμετωπίζεται αυτό;

Μπα…καλύτερα θα πει κανείς στον κόσμο το δικό μου. Εικονική πραγματικότητα λέγεται…

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.