Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων για να φορέσει στο στήθος της το Χρυσό μετάλλιο ανέβηκε λίγο μετά τις 02.20 ώρα Ελλάδας, η «ιπτάμενη» Κατερίνα.

Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια μια γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Πολωνή Ιρένα Σεβίσκα. Η Κατερίνα έλαμπε από χαρά για τον θρίαμβό της καθώς χαμογελαστή χαιρέτισε τον κόσμο που την αποθέωσε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο, ενώ στο άκουσμα του εθνικού ύμνου ήταν φανερά συγκινημένη.

 

Θα την απολαύσουμε και αύριο τα ξημερώματα (04.00) να μπαίνει στο Μαρακανά κρατώντας την Ελληνική σημαία, η σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πραγματοποίησε κυριολεκτικά έναν άθλο στο επί κοντώ κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 4.85μ. και ύστερα από συγκλονιστικό αγώνα με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις!

 

 

Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα Μακ Κάρτνεϊ με 4.80μ. Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το 7ο χρυσό στον στίβο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Συνολικά η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα κατέκτησε το 6ο της μετάλλιο και το 3ο χρυσό! Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.

πηγή: «Έθνος»

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.