Έπειτα από έναν τελικό-θρίλερ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 25μ. στην σκοποβολή – Η Άννα προηγήθηκε με 6-0, όμως η Γερμανίδα Καρς ισοφάρισε σε 6-6 – Στην τελευταία βολή κρίθηκε το μετάλλιο, με την Άννα να σημαδεύει κατευθείαν στο χρυσό!
Η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μετά το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο μετά το 1920 για την ελληνική σκοποβολή) στα 10μ, «σημάδεψε» ακόψα ψηλότερα και κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. με αεροβόλο πιστόλι.

Στον τελικό οι δύο αθλήτριες είχαν από πέντε βολές σε κάθε σετ μονομαχίας. Όποια κερδίζει το κάθε σετ παίρνει δύο βαθμούς, ενώ σε περίπτωση που πετύχουν το ίδιο σκορ τότε παίρνουν από ένα βαθμό.

Η αθλήτρια που θα φτάσει πρώτη στους επτά (7) βαθμούς θα κερδίσει το χρυσό.

Σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία στους επτά βαθμούς τότε θα συνεχίσουν να ρίχνουν πεντάδες μέχρις ότου κερδίσει μία εκ των δύο.

Στην πρώτη πεντάδα των βολών του τελικού με τρείς εύστοχες βολές πήρε το πρώτο σετ και προηγείται με 2-0!

Στο δεύτερο σετ η Άννα με 4/5 κέρδισε πάλι κι έκανε το 4-0 ενώ χρειάζεται τρεις βαθμούς για να πάρει το χρυσό!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ η Κορακάκη με 4/5 κερδίζει και το τρίτο σετ, προηγείται με 6-0 και θέλει ένα βαθμό για το χρυσό

Η Καρς δεν παραδίδει τα όπλα και επικρατώντας με 4-3 μειώνει σε 6-2 στον τελικό

Η Γερμανία μειώνει κι άλλο καθώς επικρατεί με 4-2 και μειώνει σε 6-4 το σκορ του τελικού.

Η Καρς με αντεπίθεση ισοφαρίζει σε 6-6!

Η Κορακάκη κατακτά το χρυσό με 8-6!

Πως προκρίθηκε στον τελικό
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με νέα εκπληκτική εμφάνιση στον ημιτελικό, πήρε την πρώτη θέση με 19 εύστοχες προσπάθειες και το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος όπου με αντίπαλο την Γερμανίδα Μόνικα Μαρς θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 20χρονη Άννα στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη κατακτήσει δύο μετάλλια κι ότι κι αν συμβεί στον τελικό (που ξεκινά στις 21:55 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1) θα γράψει ιστορία.

Στον ημιτελικό ήταν και πάλι συγκλονιστική καθώς ξεκίνησε με 5/5 πετυχημένες βολές, ενώ δεν πτοήθηκε από το κακό δεύτερο σετ (είχε 3/5) που την έριξε στην 3η θέση κι ανέκαμψε αμέσως. Στο τρίτο σετ βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση ισόβαθμη με άλλες δύο αθλήτριες και στις τελευταίες δέκα βολές είχε Ολύμπια ψυχραιμία κατακτώντας την πρώτη θέση που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Άννα Κορακάκη που υποστηρίζεται από την Stoiximan, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είχε δείξει τις διαθέσεις της από τα προκριματικά
Στα προκριματικά, νωρίτερα σήμερα, η Κορακάκη ξεκίνησε στις πρώτες βολές με 100/100 (!), ενώ οι επόμενες επιδόσεις της 99/100 και 98/100. Έτσι, κατέλαβε την πρώτη θέση στην ακρίβεια, έχοντας στη δεύτερη θέση την Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς από τη Σερβία και στην τρίτη την Αφάφ Ελχοντόντ από την Αίγυπτο.

Στο δεύτερος σκέλος, όπου οι αθλήτριες είχαν 30 βολές στο στόχο ταχείας βολής, η Κορακάκη δεν ήταν και τόσο καλή, έχοντας 287/300 (93, 94, 100), αλλά προκρίθηκε στον ημιτελικό (21:30) ως δεύτερη, ισοβαθμώντας με την Γεωργιανή Νίνο Σαλουκβάντζε (είχε 289 στην ακρίβεια και 295 στην ταχεία βολή), με πρώτη την Κινέζα Γιντζίνζκ Ζάνγκ (293 στην ακρίβεια και 299 στην ταχεία βολή).

 
 

πηγή: «Πρώτο Θέμα»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.