Ο ένας δύσκολο, οι δύο εύκολα

Τρεις είναι οι ομάδες που ξεχώρισαν ήδη στη  μάχη για τον πρωταθλητή Αιτωλοακαρνανίας κι όλα δείχνουν ότι θα έχουν μεγάλο προβάδισμα έναντι του τέταρτου στην διαδικασία των play offs, όπου θα ξεκινούν με μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Ως έχουν τα σημερινά δεδομένα Α.Ο. Φλόγα Παλαιομάνινας, Ν.  Θέρμιος Απόλλων και Ναυπακτιακός Αστέρας θα ξεκινούσαν με επτά βαθμούς έναντι κανενός του τέταρτου της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Εκ των τριών πρώτων, την 26η Αγωνιστική, ο πρωτοπόρος με διαφορά ενός πόντου  Α.Ο. Φλόγα έχει την πιο δύσκολη αποστολή αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την «αναζωογονημένη» Αναγέννηση Θέρμου. Αντίθετα ο Ν.  Θέρμιος Απόλλων και ο Ναυπακτιακός Αστέρας υποδέχονται τους ουραγούς  Δόξα Καινουρίου και Ακαδημία Ευηνοχωρίου, αντίστοιχα.

Από εκεί και μετά ο  Ατρόμητος Αντιρρίου  θα υποδεχθεί τον Όμηρο Νεοχωρίου σε μια ύστατη προσπάθεια και των δύο να παραμείνουν «ζωντανοί» στην διεκδίκηση της 4ης θέσης, η οποία φαίνεται περισσότερο υπόθεση του Απόλλωνα Δοκιμίου και του Αμφίλοχου. Ο Απόλλωνας φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ Καλυβίων σε ένα γειτονικό ντέρμπι, αλλά οι φιλοξενούμενοι είναι πλέον… απογοητευμένοι και η ομάδα της Αμφιλοχίας υποδέχεται τον Α.Ο.Χάλκειας, που επίσης θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για την τετράδα.

Κομβικό ματς για την .Ε.Μεσολογγίου αυτό απέναντι στον Κεραυνό Μυρτιάς, ως προς την παραμονή της, αλλά το μεγάλο ματς θα γίνει στο Αγγελόκαστρο όπου ο Αχελώος  θα αντιμετωπίσει τον  Αλικυρναϊκό Αγ.Θωμά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OFFS
1ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝ.60PLAY-OFFS7
2ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ59PLAY-OFFS7
3Ν. ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ59PLAY-OFFS7
4ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ39PLAY-OFFS0
5ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ39  
6ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ36  
7ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ35  
ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ35  
9ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ34  
10ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ34  
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ31  
12ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ27PLAY-OUT 
13ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ26PLAY-OUT 
14ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ22ΥΠΟΒΙΒ. 
15ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ15ΥΠΟΒΙΒ. 
16ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ5ΥΠΟΒΙΒ. 

Την έχει… πατήσει

Η Αναγέννηση Θέρμου δεν είναι η ομάδα των πολύ υψηλών «ταχυτήτων», αλλά με σωστή αμυντική συμπεριφορά είχε καταφέρει να μην χάσει από τον Α.Ο. Φλόγα Παλαιομάνινας στον πρώτο γύρο. Τώρα είναι γηπεδούχος και χωρίς μεγάλο βαθμολογικό άγχος, καθώς  η παραμονή βρίσκεται πολύ κοντά. Οι πρωτοπόροι έχουν αναμφίβολα την μεγαλύτερη πίεση, αφού με μια ήττα και μια ισοπαλία στα τελευταία δύο ματς «είδαν» την  διαφορά που είχαν να… εξανεμίζεται. Και αντιλαμβάνονται πως εάν δεν κερδίσουν θα έχουν διπλή ζημιά: αφενός θα χάσουν μετά από καιρό την πρώτη θέση, αφετέρου θα φαντάζουν πολύ τρωτή ομάδα για την συνέχεια και ειδικά για τα μπαράζ. Σε περίπτωση νίκης θα πετύχουν να αποδείξουν πως παραμένουν το «αφεντικό» της Κατηγορίας και θα έχουν αφήσει πίσω τις απώλειες βαθμών.

Μόνο… αυτοκτονία

Ο Ν.  Θέρμιος Απόλλων  θα παίξει εντός έδρας με την  προτελευταία Δόξα Καινουρίου και ο Ναυπακτιακός Αστέρας με την τελευταία Ακαδημία Ευηνοχωρίου, ομάδες που δεν έχουν πια  καμιά  ουσιαστική πιθανότητα παραμονής. Η διαφορά δυναμικότητας είναι χαώδης υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι μόνο με τάσεις… αυτοχειρίας θα «κατάφερναν» να μην κερδίσουν.

Για το «θαύμα» ο ΠΑΟΚ

Ο Απόλλων Δοκιμίου είναι το φαβορί κόντρα τον  ΠΑΟΚ Καλυβίων κι έχει κάθε λόγο να στοχεύει την 4η θέση, αλλά για να την κατακτήσει χρειάζεται τρίποντο σ’ αυτό το παιγνίδι. Οι φιλοξενούμενοι σχεδόν έχουν υποβιβαστεί και αναζητούν το «θαύμα» που θα τους κρατήσει την Α΄ Κατηγορία. Μετά την ήττα από τον Α.Ο.Χάλκειας υπήρξε πλήρης απογοήτευση, ωστόσο Διοίκηση προπονητής και παίκτες σε συζήτηση που έκαναν αποφάσισαν να «πέσουν με ψηλά το κεφάλι» κι αν μπορέσουν να πετύχουν αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο, την παραμονή. Αν έχει ένα αβαντάζ ο ΠΑΟΚ αυτό είναι πως ο προπονητής του, Πάνος Τούρκας (φωτο κάτω), γνωρίζει καλά τους παίκτες τους  Απόλλωνα από την περσινή του θητεία στο Δοκίμι. Ο Ν. Μυλωνάς των φιλοξενούμενων εκτίει ποινή λόγω αποβολής και θα απουσιάσει.

Έχουν πάρει… φόρα

Δύο ομάδες που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση θα αναμετρηθούν στην Αμφιλοχία με το «βλέμμα» στα play offs. Ο Αμφίλοχος έχει «πατήσει» ήδη στην 4η θέση με την πορεία πρωταθλητισμού στα τελευταία οκτώ ματς όπου κατέκτησε 18 βαθμούς και θα επιχειρήσει να εκτοπίσει από την θέση αυτή τον Απόλλωνα Δοκιμίου, τον οποίο θα υποδεχθεί την μεθεπόμενη Αγωνιστική. Όμως πρώτα πρέπει να νικήσει το Σάββατο τον Α.Ο.Χάλκειας, που εκτός της κατάκτησης του Κυπέλλου δεν εγκαταλείπει τον στόχο για την τετράδα. Μάλιστα η ομάδα του Ανδρέα Καλαβριζιώτη απέκτησε το νεαρό μέσο Σταύρο Μυτιλήνη (φωτο κάτω) από την την Κ20 του Παναιτωλικού (είχε παίξει  και στο Ναυπακτιακό Αστέρα)  για να την ενισχύσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Αν έχουν τα κουράγια

Με τις εντός έδρας ήττες της προηγούμενης Αγωνιστικής ο Ατρόμητος Αντιρρίου  και ο Όμηρος Νεοχωρίου έχασαν πολύτιμο έδαφος για την διεκδίκηση της τέταρτης θέσης. Μια θέση που δεν ήταν αυτοσκοπός για την ομάδα του Αντιρρίου, ήταν όμως για εκείνη του Νεοχωρίου.  Στο ματς του Σαββάτου ο ηττημένος «ξεχνάει» αυτό το στόχο και ο νικητής συνεχίζει να ελπίζει, πιθανόν με τις ίδιες (περιορισμένες) πιθανότητες εάν δεν έχουν απώλειες Δοκίμι και Αμφίλοχος. Η ισοπαλία δεν εξυπηρετεί καμία ομάδα. Από τους γηπεδούχους τιμωρημένος είναι ο Φλωρόπουλος και από τους φιλοξενούμενους οι Κ. Βαλτογιάννης, Καρατζανίδης κι επανέρχεται ο Κατσιάμπας.

Να «σώσει» τη χρονιά

Αγώνας «επιβίωσης»  για την Α.Ε.Μεσολογγίου αυτός απέναντι στον Κεραυνό Μυρτιάς. Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται μόλις τέσσερις πόντους μπροστά από τον Αχελώο Αγγελοκάστρου και κάθε  απώλεια μπορεί στη συνέχεια να τους…  μπλέξει στα μπαράζ παραμονής. Ο Ανδρέας Μαργέλης προσπαθεί να «συνεφέρει» τους παίκτες του και να δώσουν ο εκατό  τοις εκατό για να μην έρθουν πιο δύσκολες… περιπέτειες. Ο Κεραυνός έχει πιθανότητες για τετράδα, βάσει βαθμολογίας, αλλά το ζητούμενο είναι κατά πόσο οι φιλοξενούμενοι το πιστεύουν. Από την  ΑΕΜ τιμωρημένος είναι ο Βλαχογιάννης και από την Μυρτιά ο Κόκκαλης.

Για το πλεονέκτημα και βλέπουμε…

Αχελώος Αγγελοκάστρου και Αλικυρναϊκός Αγ.Θωμά  θα αναμετρηθούν στην έδρα του πρώτου και ο νικητής θα βρεθεί στην 12η θέση, η οποία δίνει πλεονέκτημα έδρας στα play out. Την θέση κατέχει ο Αχελώος με ένα πόντο διαφορά και με νίκη σχεδόν την εξασφαλίζει, ενώ με ισοπαλία απλά την διατηρεί για την ώρα. Όμως  το ισόπαλο αποτέλεσμα στερεί σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα για απ’  ευθείας παραμονή σε τυχόν «στραβοπατήματα»της ΑΕΜ. Οι φιλοξενούμενοι, που ίσως αποδειχθεί πως έχουν πιο εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, στο ματς του Σαββάτου υπολογίζουν ξανά στον Ν. Μπότα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

 ΣΑΒΒΑΤΟ  27-2-2016  ΩΡΑ  15:00

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                                      ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΤΣΙΡΩΝΗΣ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ – ΜΩΡΑΙΤΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΚΟΡΡΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΚΑΠΝΙΣΗ

ΕΝΩΣΙΑΚΟ                         ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΑΣΗΜΑΚΗΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ Α. – ΡΟΔΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΜΟΓΙΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΓΚΕΚΑΣ

ΔΟΚΙΜΙΟΥ                                       ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ – ΠΑΟΚ  ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Β. – ΚΩΣΤΑΡΑΣ – ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΕΥΘΥΝΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ                                 ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΝΤΖΑΝΗΣ – ΜΠΡΕΣΙΑΚΑΣ – ΛΑΘΥΡΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΛΑΪΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΣΑΜΑΡΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΡΕΝΤΙΦΗΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ                                  ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΗΜΟΝΙΤΣΑΣ – ΜΠΑΚΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΧΑΒΑΛΙΝΑ

ΘΕΡΜΟΥ                                          ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ –  ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΛΙΟΝΑΣ – ΚΑΛΥΒΑΣ – ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΚΑΡΕΤΣΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΧΡΕΛΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                      ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΜΠΕΣΙΝΗΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ – ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΚΑΝΤΑΡΕΛΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΙΩΑΝΝΟΥ

 ΚΥΡΙΑΚΗ  28-2-2016  ΩΡΑ  15:00

ΘΕΡΜΟΥ                                        Ν.  ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ – ΤΣΙΛΙΚΑΣ – ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΓΟΥΛΑΣ

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.