Οι δράστιδες προφασιζόμενες την πώληση ειδών οικιακής χρήσης, με ταυτότητα παραβίαζαν ανασφάλιστες οικίες και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες

Συνελήφθησαν, χθες (28-4-2016) το πρωί, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 32 και 27 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί, στη Λαγκαδούλα Ναυπάκτου, οι δυο δράστιδες με το πρόσχημα της πώλησης ειδών οικιακής χρήσης, εισήλθαν μετά από παραβίαση σε οικία 34χρονης ημεδαπής, αλλά έγιναν αντιληπτές από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα ενεργήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δυο γυναικών, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε κοντινή απόσταση και τη σύλληψη τους.

Στη κατοχή των δυο δράστιδων οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δέκα συσκευασίες με βετεξ και σφουγγάρια καθώς ένα τσακισμένο δελτίο ταυτότητας συγγενικού προσώπου της 32χρονης.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοι του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου προέκυψε ότι οι δυο δράστιδες, με την ίδια μεθοδολογία, είχαν διαρρήξει άλλες δυο οικίες στην Αφροξυλιά Ναυπάκτου. Αναλυτικότερα :

•       Την 19-4-2016 το πρωί, παραβίασαν οικία 41χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 7.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
•       Την 15-4-2016 το πρωί, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία 42χρονης ημεδαπής.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.