Η αναμέτρηση ανάμεσα στον πρώτο  και τον δεύτερο δεσπόζει την 25η Αγωνιστική της Α΄ΕΠΣΝΑ, στην οποία ταυτόχρονα αναμετρώνται και δύο ακόμα από τις πιο δυνατές ομάδες της Κατηγορίας. Το ντέρμπι κορυφής γίνεται ανάμεσα στον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας και τον Ν.Θέρμιο  Απόλλωνα, ενώ ο Όμηρος Νεοχωρίου που βρίσκεται στη μάχη για την 4η θέση υποδέχεται τον τρίτο Ναυπακτιακό Αστέρα. Στην διεκδίκηση της 4ης θέσης γίνεται το πολύ σημαντικό ματς μεταξύ Κεραυνού  Μυρτιάς και Αμφίλοχου, ενώ ο Ατρόμητος Αντιρρίου και ο Απόλλων Δοκιμίου (περισσότερο)  έχουν τον πρώτο λόγο να πάρουν τρεις βαθμούς.

Η ανάγκη της Α.Ε.Μεσολογγίου  για βαθμούς καθιστά περίπου ντέρμπι το ματς με τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Αχελώος Αγγελοκάστρου μπορεί να διατηρήσει την θέση του αντιμετωπίζοντας την   Ακαδημία Ευηνοχωρίου και ο ΠΑΟΚ Καλυβίων θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από τα «γλέντια» των Κυπελλούχων του Α.Ο.Χάλκειας, οι οποίοι ωστόσο έχουν κάθε λόγο να προσβλέπουν μέχρι την 4η θέση και τα play offs.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ

ΥΠΕΡ

ΓΚΟΛ

ΚΑΤΑ

1 ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ 59 65 18 PLAY-OFFS 8
2 Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 58 47 17 PLAY-OFFS 7
3 ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 56 56 16 PLAY-OFFS 7
4 ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ 36 36 26 PLAY-OFFS 0
5 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 36 47 32
6 ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ 36 34 23
7 ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 35 32 24
8 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ 34 27 32
9 ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ 32 33 42
10 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ 31 27 24
11 ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 31 27 31
12 ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ 24 28 44 PLAY-OUT
13 ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ 23 25 41 PLAY-OUT
14 ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 22 22 34 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
15 ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 15 22 66 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
16 ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 5 14 72 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Το ντέρμπι των… ντέρμπι

ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας κόντρα στον  Ν.Θέρμιο Απόλλωνα. Ο πρώτος υποδέχεται τον δεύτερο της βαθμολογίας. Αγώνας από εκείνους στους οποίους καθοριστικό ρόλο παίζει  η ενέργεια που θα «βγάλει» στο γήπεδο κάθε ομάδα κι εφόσον το κάνει,  τότε μπορεί να αξιοποιήσει και την ποιότητά της. Η γηπεδούχοι (στο γήπεδο Αγγελοκάστρου)  της Φλόγας επιδιώκουν  να πάρουν ξανά διαφορά από τον Θέρμιο, αφού μόλις την προηγούμενη Αγωνιστική τους  πλησίασε στον πόντο. Σημαντική παράμετρος το πώς η ομάδα του Χρήστου Βασιλείου θα  διαχειριστεί  την πρώτη της  ήττα στο πρωτάθλημα κι αν θα λύσει το πρόβλημα στην κορυφή της επίθεσης, όπου αναγκάστηκε να χρησιμοποιηθεί ο Ηλίας Δερβίσης, αν και χαφ. Πάντως ο Κόκκαλης  δείχνει να ξεπέρασε τονν τραυματισμό του κιν επισρτέφει από ποινή πέντε Αγωνιστικών (λόγω της κόκκινης κάρτας στον ημιτελικό Κυπέλλου) ο Άρης Ξευγένης (φωτο  κάτω).

Στην  ομάδα του Γιώργου Γιάκου, αν και είχε χάσει από τον ΑΟ Φλόγα στο Θέρμο, υπάρχει η πίστη πως μπορεί να κάνει το διπλό και να βρεθεί μόνη στην κορυφή. Πάντως και η ισοπαλία θα ήταν πολύ θετικό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους.

Πόντοι και ψυχολογία

Μόνο…. Ξεγραμμένος δεν είναι ο Όμηρος Νεοχωρίου αοπό την διεκδίκηση της 4ης θέσης, από την οποία υπολείπεται ένα βαθμό. Έτσι η αναμέτρηση  κόντρα στο Ναυπακτιακό Αστέρα, πέρα από το γόητρο, κρύβει τρεις πολύτιμους βαθμούς και ευκαιρία για ανόρθωση του ηθικού, μετά τα άβολα αποτελέσματα. Ο Ναυπακτιακός έδειξε βελτιωμένος την περασμένη Αγωνιστική και το ματς στο Νεοχώρι θα είναι το επιστέγασμα μιας επαναφοράς στην καλή κατάσταση, ή στην πεποίθηση ότι οι δυνατότητές του έχουν… ταβάνι. Ο αποβληθείς Κατσάμπας θα είναι απών για τον Όμηρο.

Στήριγμα στην 4αδα

Η ισοβαθμία ευνοεί τον Απόλλων Δοκιμίου που είναι τέταρτος Δόξα Καινουρίου κι έχει την ευκαιρία να παραμείνει εκεί ίσως και χωρίς «συγκάτοικους». Αρκεί να νικήσει στο Καινούριο. Απέναντι σε μια Δόξα στη οποία θα κάνει ντεμπούτο ως προπονητής ο  Μάκης Συντζιρμάς (φωτο κάτω), που διαδέχθηκε τον Γιάννη Καραμπούλη. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μεγάλο διπλό απέναντι στον ΑΟ Χάλκειας και στα προηγούμενα ματς έδειχναν φυσιογνωμία μαχητών. Απών θα είναι ο τιμωρημένος τερματοφύλακας  Κορδάτος.

Ο Απόλλωνας μετά την μεγάλη νίκη επί της Φλόγας έχει τη ψυχολογία, αλλά και σημαντικές απουσίες. Πάντως αυτή την εβδομάδα έγινε επιτυχημένη επέμβαση στον ποδοσφαιριστή του  Νίκο Κοντοπάνο, που υπέστη ρήξη χιαστών  και θα επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους την επόμενη  Αγωνιστική περίοδο.

Με «τρόπαιο» τα play offs

Όποιος κερδίσει θα βρεθεί πιο κοντά στον στόχο συμμετοχής στα play offs, διότι θα έχει ξεπεράσει το εμπόδιο ενός αγώνα με δυνατό αντίπαλο. Ο Κεραυνός Μυρτιάς υποδέχεται τον  Αμφίλοχο κι αποτελεί την ομάδα που «καίγεται» πιο πολύ για το τρίποντο. Με δεδομένο ότι υστερεί δύο βαθμούς των φιλοξενούμενων, η ομάδα του Λάκη Παπαχρήστου δεν έχει περιθώρια για ισοπαλία. Ο δε Αμφίλοχος συνεχίζει το σερί με τον Γιωτόπουλο προπονητή, καθώς στα επτά παιγνίδια δεν έχει χάσει ακόμα και κατέκτησε 15 βαθμούς. Από τον Κεραυνό θα λείψει ο αποβληθείς Γιώργος Κόκκαλης.

Με νίκη «βλέπει» play out

Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ Καλυβίων μπορεί να διαφοροποιηθεί άρδην, εάν κερδίσει τον Α.Ο.Χάλκειας. Διότι στην αναμέτρηση του Αλικυρναϊκού  Αγίου Θωμά με την  Α.Ε.Μεσολογγίου δεν γίνεται να… κερδίσουν και οι δύο. Οπότε εφόσον η ομάδα του Πάνου Τούρκα φτάσει στους 25 βαθμούς, ή θα ξεπεράσει τον Αλικυρναϊκό και θα βρεθεί 13ος, ή θα βρεθεί κοντά να πάει στα play out την Α.Ε.Μεσολογγίου. Πάντως και οι Κυπελλούχοι πέρα από την «μέθη» για το τρόπαιο της Τετάρτης έχουν πιθανότητες για την 4η θέση και παράλληλα χρειάζονται βαθμούς για την γρήγορη  παραμονή τους. Απών για τον ΠΑΟΚ θα είναι ο Μυγδάκης, που αποβλήθηκε και συνιστά σημαντική απώλεια.

Σε διαφορετικά… ταμπλό

Ο Ατρόμητος Αντιρρίου με νίκη σιγουρεύει την παραμονή του στο παιγνίδι για την πρώτη τετράδα και η  Αναγέννηση Θέρμου παλεύει για βαθμούς που θα την κρατήσουν στην Κατηγορία χωρίς την διαδικασία των play out. Με τις υπάρχουσες βαθμολογικές διαφορές και μια ισοπαλία την εξυπηρετεί αφάνταστα. Φαβορί είναι οι γηπεδούχοι, αλλά με την επιστροφή του Τάκη Τσιάκαλου στον πάγκο και συνεργάτες τους Κοντό- Αγγελόπουλο (φωτο κάτω) η Αναγέννηση έχει πολύ καλό «πρόσωπο». Πάντως θα λείπει ο Βασιλογιαννης που εκτίει την 4η και τελευταία Αγωνιστική της ποινής του.

Παρόμοιος στόχος

Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά και  Α.Ε.Μεσολογγίου αποτελούν δύο διαφορετικές οντότητες στο ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας, όμως σ΄αυτή τη φάση μάχονται για τον ίδιο στόχο, ουσιαστικά: την παραμονή, αλλά από διαφορετική «οδό». Οι «κανονιέρηδες» προσπαθούν να ξεμπλέξουν από το ενδεχόμενο των… μπράζ της ουράς και οι νεοφώτιστοι για να βρεθούν σ’ αυτά. Μια ήττα θα ήταν καταστροφική για τον Αλικυρναϊκό, τον οποίο περιμένει πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. απών θα είναι ο τιμωρημένος Ν. Μπότας της ομάδας του Αγίου Θωμά.

Για την 12η θέση

Ο Αχελώος Αγγελοκάστρου έχει το λιγότερο δύσκολο έργο ανάμεσα στις ομάδες που πασχίζουν να σωθούν μέσω των μπαράζ. Η Ακαδημία Ευηνοχωρίου, αν και γηπεδούχος, αποτελεί βατό αντίπαλο, καθώς θεωρείται ήδη υποβιβασμένος.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ  20-2-2016  ΩΡΑ  15:00

ΚΑΛΥΒΙΩΝ                              ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

ΘΕΡΜΟΥ                                 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ                          ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

Θ.ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ               ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ                     ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                             ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ                           ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ

πηγή: Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.