Όλα ρευστά στην τριάδα

 Στην 19η Αγωνιστική της Α΄Κατηγορίας Αιτωλοακαρνανίας δεσπόζουν τα δύο ντέρμπι που μπορούν να αλλάξουν την κατάταξη στις τρεις πρώτες θέσεις. Εκεί όπου ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας προπορεύεται με 44 βαθμούς, τον ακολουθεί ο Ναυπακτιακός Αστέρας με 43 και έπεται ο Ν. Θέρμιος Απόλλων με 42. Οι δύο πρώτοι παίζουν μεταξύ τους στη Ναύπακτο και ο Θέρμιος αντιμετωπίζει σε τοπικό, αλλά και βαθμολογικό, ντέρμπι τον Κεραυνό Μυρτιάς που επιδιώκει να πει στην τετράδα. Τυχόν νικητής στο ντέρμπυ της Ναυπάκτου θα βρεθεί στην πρώτη θέση και σε περίπτωση ισοπαλίας ο Θέρμιος θα μπορέσει να ισοβαθμήσει μαζί του εφόσον κερδίσει αυτός.

Κομβικό παιγνίδι και στο Νεοχώρι κυρίως για τον Όμηρο, που θέλει να παραμείνει στην τετράδα, όπως κι εκείνο της ΑΕ Μεσολογγίου με τον ΠΑΟΚ Καλυβίων ώστε να μην μπλέξει στη μάχη του υποβιβασμού. Ματς – ορόσημο κι αυτό στο Αγγελόκαστρο, ειδικά αν υπάρξει νικητής, αφού εάν επικρατήσει ο Αχελώος θα αποκτήσει προβάδισμα οκτώ πόντων από την 15η θέση του απ’ ευθείας υποβιβασμού στην οποία βρίσκεται η Δόξα. Εάν νικήσει η ομάδα του Καινουρίου θα απειλεί τον Αχελώο από την απόσταση του ενός βαθμού, καθώς τώρα απέχουν μεταξύ τους τέσσερις βαθμούς.

 

 

Ο νικητής είναι πρώτος και φαβορί

 Ναυπακτιακός  και ΑΟ Φλόγα προέρχονται από οδυνηρές κι απρόσμενες ισοπαλίες στην έδρα τους, αλλά πρέπει να τις αφήσουν πίσω και να παλέψουν για τη νίκη που θα τους φέρει στην κορυφή. Παράλληλα ο νικητής θα γίνει και φαβορί για την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου, ενώ αν αυτός είναι ο φιλοξενούμενος θα αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα τεσσάρων βαθμών, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί σε ένα παραπάνω βαθμό στην ειδική βαθμολογία των play offs. Στο πρώτο γύρο η μεταξύ τους αναμέτρηση (φωτο) έληξε ισόπαλη 2-2, αλλά τότε τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, αφού ο Ναυπακτιακός  «πέταγε» και η Φλόγα ακόμα «ψάχνονταν» να βρει ρυθμό. Στην παρούσα φάση ο Αστέρας μοιάζει να έχει πιο πολλά προβλήματα, προερχόμενος από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα κι έχει να κερδίσει από τις 12 Δεκεμβρίου στο Δοκίμι. Από την Τετάρτη ενέταξε στο ρόστερ και τον ικανότατο χαφ Μιχαλόπουλο, που ίσως ο Γιάννης Πανουργιας αποφασίσει να χρησιμοποιήσει άμεσα, ενώ συνεχίζει να απουσιάζει ο τιμωρημένος Καζανάς στην άμυνα. Για τον ΑΟ Φλόγα δεν υπάρχουν  προβλήματα απουσιών και το «στοίχημα» για τους παίκτες του Χρήστου Βασιλείου θα είναι να χτυπήσουν τους γηπεδούχους σε τομείς που εμφανίζουν προβλήματα στην ταχύτητα. Η ισοπαλία  φαντάζει πιο βολική για τους φιλοξενούμενους, χωρίς να αναμένεται να παίξουν με απώτερο σκοπό μόνο τον ένα βαθμό.

Για διαφορετικούς λόγους

 Τυπικά αλλά και ουσιαστικά γηπεδούχος στο γήπεδο του Θέρμου είναι ο Απόλλων, αν και ο Κεραυνός Μυρτιάς ξέρει καλά τα… κατατόπια, αφού είναι και δική του έδρα. Η ομάδα του Γιώργου Γιάκου με άμεσο ενδιαφέρον για το ντέρμπι της Ναυπάκτου προσβλέπει ακόμα και στην πρώτη θέση, ο δε Κεραυνός θα επιδιώξει να πάρει κάτι από το ματς για να μείνει στην διεκδίκηση της τέταρτης θέσης, διότι τίποτα  δεν του εγγυάται πως θα πάρει αρκετούς βαθμούς στα τρία επόμενα ματς. Οι ομάδες γνωρίζονται καλά, δεν έχουν απουσίες από τιμωρίες και οι πιθανότητες γέρνουν περισσότερο προς τον Θέρμιο.

«Άγριο το μάτι» στον Όμηρο

Το γεγονός  ότι ο Όμηρος έχει χάσει έδαφος στην διεκδίκηση της κορυφής όχι μόνο δεν αποθάρρυνε τους ανθρώπους του, αλλά θέλουν ακόμα περισσότερο να παλέψουν τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της ανόδου στην Γ’΄Εθνική, κοστολογώντας πως αν (στη χειρότερη περίπτωση)  απέχουν τρεις πόντους από τον πρώτο στην ειδική βαθμολογία των play offs, μπορούν αν πάρουν το πρωτάθλημα και γι’αυτό δεν εγκαταλείπουν το στόχο.  Για όλα αυτά η νίκη κόντρα στον Αμφίλοχο είναι «μονόδρομος», ομάδα που την είχαν κερδίσει και εκτός έδρας. Επιστρέφει από τιμωρία ο Αλεξόπουλος, ίσως πάρει συμμετοχή και ο νεοαποκτηθείς Καρατζανίδης,  αλλά πιθανότατα θα είναι το τελευταίο ματς για τον Δερβίση  με την ομάδα του Νεοχωρίου. Δύο στα δύο έχει ο Κώστας Γιωτόπουλος ως προπονητής του Αμφίλοχου, όμως αυτό το παιγνίδι είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ τα υπόλοιπα. Πάντως όπως ήλθαν τα πράγματα το ματς αυτό θεωρείται εκτός προγράμματος για τους φιλοξενούμενους, που ίσως ευνοηθούν από την  απουσία άγχους το οποίο οι γηπεδούχοι θα αισθάνονται έντονα.

Στο «χέρι» τους για ψηλότερα

Ο βασικός στόχος της παραμονής είναι ασφαλώς πολύ κοντά για τον Ατρόμητο Αντιρρίου και φιλοξενώντας την ουραγό Ακαδημία Ευηνοχωρίου οι τρεις βαθμοί δεν αποτελούν δύσκολη υπόθεση. Κι αν η ομάδα του Περικλή Παπαποστόλου τους κατακτήσει, μπορεί να βρεθεί στην 5η θέση και ποτέ δεν ξέρεις… Απών για τους  γηπεδούχους θα είναι ο αποβληθείς Μπίμπας, ενώ  Ακαδημία θα παίξει χωρίς να έχει να χάσει τίποτα…

Από τους πιο «άνετους»

Απόλλων Δοκιμίου  και ΑΟ Χάλκειας συγκαταλέγονται στις ομάδες που σε απόσταση ασφαλείας  από την ζώνη των play out και ειδικά οι φιλοξενούμενοι. Οι γηπεδούχοι του Θόδωρου Λαυράνου διαθέτουν την ομάδα να πάρουν τη νίκη απέναντι στον ΑΟΧ, που δεν παρουσιάζεται το ίδιο  ικανός εκτός έδρας, ώστε να βελτιώσουν περισσότερο την… ασφάλειά τους. Ειδικά εάν δεν κερδίσει ο Αχελώος Αγγελοκάστρου… τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο εύκολα  για την τελική εξασφάλιση της παραμονής. Στους γηπεδούχους επιστρέφει από τιμωρία ένας σημαντικός παίκτης στην άμυνα, ο Αλέξανδρος Αθανασίου.

«Καίγεται» η ΑΕΜ

Ο αγωνιστικός κατήφορος της ΑΕ Μεσολογγίου δεν λέει να σταματήσει κι αυτό «σπέρνει» ανησυχίες στο Μεσολόγγι για την παραμονή στην κατηγορία. Το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ Καλυβίων θεωρείται οριακό κι ίσως όχι άδικα, αφού στα τρία από τέσσερα επόμενα ματς είναι δύσκολο να έρθουν βαθμοί, ιδιαίτερα εάν το ηθικό είναι «πληγωμένο». Στον αντίποδα κι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παραιτηθεί απ’ το ματς, διότι η βαθμολογική του θέση είναι δυσχερής και κάθε βαθμός «χρυσός», ειδικά σε παιγνίδια με τέτοιους αντιπάλους. Χωρίς τον  Κόκοτο  που αποβλήθηκε θα παίξουν οι φιλοξενούμενοι το Σάββατο, αλλά επιστρέφει ο Νταλαπέρας.

Η παραμονή «χαμογελά»

Κυριακάτικο το παιγνίδι της Αναγέννησης Θέρμου με φιλοξενούμενο τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, ανάμεσα στους δύο νεοφώτιστους και γνώριμους από το περσινό πρωτάθλημα της Β΄ΕΠΣΝΑ. Παράλληλα για τους γηπεδούχους πρόκειται για ένα ακόμα παιγνίδι που μπορεί να τους φέρει πιο κοντά στην παραμονή, χωρίς να παίξουν σε μπαράζ. Η διαφορά που εξασφάλισαν από τον  Αχελώο Αγγελοκάστρου τους… γλιτώνει απ’ τα play out, αρκεί να την διατηρήσουν έως το τέλος. Οπότε αν κερδίσουν θα παραμείνει η απόσταση, ό,τι και να κάνει ο Αχελώος κόντρα στη Δόξα. Βέβαια και ο Αλικυρναϊκός χρειάζεται βαθμούς, ώστε στην χειρότερη περίπτωση να έχει πλεονέκτημα στα play out, κάτι που φαίνεται ο πιο κοντινός στόχος στις παρούσες συνθήκες. Ο Τάκης Τσιάκαλος των γηπεδούχων υπολογίζει ξανά στον Κούκο, που εξέτισε την  ποινή της μιας Αγωνιστικής.

Με… θηλειά στο λαιμό

 Δυσκολη η θέση και γι τον γηπεδούχο Αχελώο Αγγελοκάστρου και για την Δόξα Καινουρίου, διότι όπως έχει η βαθμολογία υποβιβάζονται απ’ ευθείας. Οπότε δεν μετρά μόνο ποιος θα αποφύγει την 15η θέση, μα χρειάζεται στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος να πάρουν περισσότερους βαθμούς από την Αναγέννηση Θέρμου, κάτι που δεν φαίνεται και… πολύ εύκολο. Πάντως προέχει να αποφύγουν την 15η θέση και το ματς αυτό  είναι καθοριστικό. Ο Αχελώος που είχε κερδίσει μέσα στο Καινούριο είχε δείξει καλά στοιχεία κόντρα στην Φλόγα και η Δόξα  θα παίξει χωρίς τον αποβληθέντα Πολένγκα , αλλά επιστρέφει ο Παπαθανάσης.

 ΣΑΒΒΑΤΟ  16-1-2016  ΩΡΑ  15:00

ΘΕΡΜΟΥ                               Ν. ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ – ΤΣΙΛΙΚΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΓΥΦΤΑΚΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                     ΚΑΨΑΛΗΣ

Θ.ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ                      ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Β. – ΣΟΥΖΑΣ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΚΟΡΡΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΜΠΑΘΑ

ΔΟΚΙΜΙΟΥ                                     ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ – ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΓΚΙΑΦΗΣ – ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ – ΔΗΜΟΝΙΤΣΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΕΥΘΥΝΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ                                    ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΝΤΖΑΝΗΣ – ΚΑΛΥΒΑΣ – ΛΥΣΣΑΡΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΚΑΠΝΙΣΗ

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                                      ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ – ΡΟΔΑΤΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΣΑΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                     ΓΚΕΚΑΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ                                 ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – AOΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                              ΡΙΣΒΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΧΑΒΑΛΙΝΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                     ΡΕΝΤΙΦΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                      ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ – ΑΣΗΜΑΚΗΣ – ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΛΑΥΡΑΝΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ  17-1-2016  ΩΡΑ  15:00

ΘΕΡΜΟΥ                                           ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ – ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΕΚΕΛΟΣ – ΜΠΑΚΑΣ – ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                              ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΤΣΟΥΝΗ

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.