Το Σάββατο 16/1/2016  με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας – Δωρίδας και της Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας  έγινε συνάντηση εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης με θέμα το επεισόδιο που έγινε στα παζάρια τις ημέρες της εμποροπανήγυρης.

Ως γνωστόν στην προσπάθεια για διενέργεια κοινού ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και το Λιμεναρχείο Ναυπάκτου στο Παζάρι, οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από οργανωμένη ομάδα ατόμων, τα οποία με χειροδικίες, απειλές και προπηλακισμούς, ανάγκασαν τους ελεγκτές να αποχωρήσουν από το χώρο του Παζαριού χωρίς να γίνει ο παραμικρός έλεγχος.

Στη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική πλειοψηφία αρνήθηκε τη συγκρότηση και τη συμμετοχή της σε διαπαραταξιακή επιτροπή με τους επικεφαλής των παρατάξεων και των κοινωνικών φορέων με σκοπό την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και την διαφανή διοργάνωση των επόμενων παζαριών .

Μετά από αυτό οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς συζήτησαν διεξοδικά το θέμα και κατέληξαν στα παρακάτω :

  1. Να ενημερώσουν όλους τους φορείς και τους δημότες για το πρωτοφανές επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση του ελέγχου των κρατικών υπηρεσιών από οργανωμένους τραμπουκισμούς που σκοπό έχουν την τρομοκράτηση των εργαζόμενων στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την εδραίωση της παρανομίας στην αγορά εργασίας.
  2. Να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων  φορέων για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην οργάνωση της εμποροπανήγυρης της Ναυπάκτου και είχαν ως αποτέλεσμα να υποστηρίζεται η μαύρη εργασία, να μην  αποδίδονται φόροι που καταβάλλονται και μπαίνουν στις τσέπες των επιτήδειων, ενώ το κράτος αδυνατεί να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσει του.
  3. Ο εμπορικός κόσμος της πόλης και του Δήμου παρακολουθεί με προβληματισμό την  ανοχή των Δημοτικών και Κρατικών Υπηρεσιών που καλύπτουν τέτοιες πρακτικές ενώ  οι τοπικοί έμποροι υποφέρουν και από την οικονομική αφαίμαξη σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία
  4. Η επόμενη διοργάνωση θα πρέπει να αρχίσει έγκαιρα και με απόλυτη διαφάνεια αν θέλουμε να έχει μέλλον το παζάρι της Ναυπάκτου χωρίς να δυσφημείται η πόλη μας.

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η δημοτική αρχή μένει στις κολακευτικές αναφορές για την αισθητική αναβάθμιση της κατασκευής, ζεσταίνοντας το αυγό του φιδιού παραβλέποντας την ουσία.

                                                                        Ναύπακτος,  16 Ιανουαρίου 2016

                       Ε.Κ.Ν.Δ.                                              ΟΕΒΕΝΔ

Οι Δημοτικές  Παρατάξεις:

α)ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

β)ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ 

γ)ΑΝΑΝΕΩΣΗ  ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

δ) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.