Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Αχαΐας για αντιμετώπιση των ενδεχόμενων κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές και σεισμικά φαινόμενα.

Χθες, συνεκλήθη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και στη σύσκεψη προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ως πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π., ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοικητές των Πυροσβεστικών, Αστυνομικών Αρχών και Ενόπλων Δυνάμεων του νομού, προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Αχαΐας, καθώς και άλλων Φορέων, σχετικών με αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ο κ. Αλεξόπουλος με την ευκαιρία της συνεδρίασης του τελευταίου τακτικού ΣΟΠΠ για την τρέχουσα Περιφερειακή Περίοδο, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτό για την συνεργασία με αποτέλεσμα τον θετικό απολογισμό σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, παρ’ όλη την μειωμένη χρηματοδότηση και την έλλειψη πόρων για την Πολιτική Προστασία από την κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη στη μεγάλη συνεισφορά των υπηρεσιών της Π.Δ.Ε., οι οποίες με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και την προσωπική συνεισφορά των υπαλλήλων αντιμετώπισε τις δύσκολες συνθήκες όταν χρειάστηκε, μηδενίζοντας στην ουσία τις δαπάνες μίσθωσης ιδιωτών των προηγούμενων ετών.

Εν συνεχεία, οι αρμόδιοι φορείς τοποθετήθηκαν σχετικά με τα σχέδια δράσης που αφορούν εργασίες και έργα αντιπυρικής προστασίας και λήψης πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και για την αντιμετώπιση συνεπειών από σεισμούς.

Αποφασίσθηκε άμεσα να γνωστοποιηθεί στον Υπουργό η ανάγκη όλων των φορέων της Πολιτικής Προστασίας για τη χρηματοδότηση των δράσεων που αποφασίστηκαν, ειδάλλως, όπως τονίστηκε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανταπόκρισης, τόσο σε προληπτικό, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.