Μετά τις αναφορές κατοίκων του Μεσολογγίου σχετικά με τις φθορές που προκλήθηκαν εντός του Κήπου των Ηρώων, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προχωρά σε διευκρινίσεις.

Αναλυτικότερα:

Μετά από αναφορές συνδημοτών μας σχετικά με φθορές που προκλήθηκαν σε προτομή η οποία βρίσκεται εντός του Κήπου των Ηρώων, γίνεται γνωστό ότι ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κων/νος Γιαννόπουλος ενημέρωσε εγγράφως από 10-8-2015 (δηλαδή την ίδια μέρα του ατυχήματος) την αρμόδια υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου που εδρεύει στην Πάτρα.

Δυο ημέρες αργότερα, η υπηρεσία με απαντητικό της έγγραφο (12-8-2015) αναφέρει ότι θα διενεργηθεί άμεσα αυτοψία με υπεύθυνο τεχνίτη μαρμάρου, προκειμένου ν αποκατασταθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν στο μνημείο κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής δένδρων.

Στο ίδιο έγγραφο, επισημαίνεται ότι ο Κήπος των Ηρώων έχει χαρακτηρισθεί με Υπουργική Απόφαση από το 1961ως ιστορικός τόπος, με ζώνη προστασίας 1000 μ. η οποία ελέγχεται από την παραπάνω Υπηρεσία.

Για το λόγο αυτό οποιαδήποτε παρέμβαση εντός της ζώνης αυτής, γίνεται πάντα κατόπιν άδειας και επιστασίας από την αρμόδια υπηρεσία.

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.