Ένας 11χρονος, αλλά και δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 17 ετών αναζητούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σπίτια την Πάτρα. Πέραν των τριών αναζητείται ακόμη μία 18χρονη γυναίκα, ενώ δύο νεαρά άτομα 18 και 19 ετών έχουν ήδη συλληφθεί.

Όπως αναφέρεται επισήμως από την Αστυνομία χθες το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα, οι δύο συλληφθέντες και ο 11χρονος εισήλθαν στο σπίτι μιας 49χρονης και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαϊας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, στην ίδια περιοχή, ενώ στη συνέχεια τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. Από την προανάκριση πρόκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες ενεργώντας σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει από τον προηγούμενο Αύγουστο μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη κλοπές σε σπίτια, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα φερόμενα ως μέλη της σπείρας  είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, επιλέγοντας να δρουν κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα τους. Μάλιστα για να διασφαλίζουν την μη ύπαρξη ενοίκων στο εσωτερικό της οικίας χτυπούσαν  το κουδούνι της οικίας, ενώ στη συνεχεία παραβίαζαν με την χρήση αιχμηρών αντικείμενων τις θύρες ή παράθυρα της οικίας ή εισέρχονταν στο εσωτερικό της από ανασφάλιστες θύρες ή παράθυρα. Σημειωνεται πως τα φερόμενα ως μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει τις κλοπές στις περιοχές των Βραχνείκων, Τσουκαλεΐκων,  Ροΐτίκων, Οβρυάς, Δεμένικων, Μπεγουλακίου, Περιβόλας, Ζαρουχλείκων, Εγλυκάδα, Ψάχου και Αγίου Ιωάννη Πράτσικα του Δήμου Πατρέων και στην Κάτω Αχαϊα.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.