Στη σύλληψη του προέδρου της Αερολέσχης Μεσολογγίου και πρώην δημάρχου της πόλης και 4 ακόμη ατόμων προχώρησαν οι Αρχές  καθώς μετέφεραν μετανάστες αεροπορικώς στην Ιταλία

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece και της Μίνας Καραμήτρου, ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργάτες του προετοιμαζε τη μεταφορά με αεροπλάνο της αερολέσχης επτά Ιρακινών μεταναστών (ανάμεσά τους τρία παιδιά) στην Ιταλία έναντι αμοιβής ύψους 30.000 ευρώ.

  Συνολικά έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, τα οποία είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση. Τους έπαιρναν από Αθήνα με αυτοκίνητο για Μεσολόγγι και από εκεί με αεροπλάνα έφευγαν για Ιταλία.

Ο αρχηγός που συντόνιζε την επιχείρηση ήταν αλλοδαπός κουρδικής καταγωγής, ενώ ένας ακόμη αλλοδαπός κουρδικής τους μετέφερε με αυτοκίνητα στο Μεσολόγγι. Ο πρόεδρος της αερολέσχης και ο ξάδερφός του που είναι πιλότος, τους μετέφερε αεροπορικώς.

Συνελήφθη και ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Μεσολόγγι, καθώς σε αυτήν τους άφηναν μέχρι να τους πάρει το αεροπλάνο. Το έκαναν αυτό για 6 μήνες και οι ιρακινοί είπαν στους αστυνομικούς ότι όλο αυτό το σχέδιο ήταν οργανωμένο από την ώρα που ξεκίνησαν από την Τουρκία.

Πηγή: cnn.com

Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.