Διαβάστε το δελτίο τύπου της Νομαρχιακές Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας, σχετικά με τις εσοκομματικές τριβές.

Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και το κόμμα μας ,το ΣΥΡΙΖΑ, νοιώθουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλους όσους πίστεψαν σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα, σ’ όλο το λαό της Αιτωλοακαρνανίας.

Κατανοούμε κάθε πικρία, κάθε απογοήτευση που έφερε σε όλους μας αυτή η επώδυνη και άδικη συμφωνία που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.

Οι πολύπλευροι αγώνες, που δώσαμε όλοι μαζί τα τελευταία χρόνια μέσα στα κινήματα, στην πρώτη γραμμή των εργατικών αγώνων, στις δομές αλληλεγγύης, ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ σε κύρια πολιτική δύναμη έκφρασης μέσα στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Έτσι, για πρώτη φορά, αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες σε ένα περιβάλλον ακραία επιθετικό, με προφανείς αρνητικούς συσχετισμούς. Οι κυρίαρχες ακραία νεοφιλελεύθερες δυνάμεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρα μας κατέστησαν από την αρχή φανερό ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποτελέσει μικρή παρένθεση η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η πεντάμηνη «διαπραγμάτευση» σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον κατέληξε σε μια προσωρινή ήττα του πολιτικού μας σχεδίου. Η ήττα αυτή είναι αποτέλεσμα ενός εκβιασμού και του αμείλικτου διλλήματος «συμφωνία ή άτακτη χρεωκοπία». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάει το σχέδιο μας αρκετά βήματα πίσω, να μας αναγκάσει σε αναδίπλωση και προσωρινή υποχώρηση.

Τα σημερινά αδιέξοδα, εκτός των συντριπτικά αρνητικών συσχετισμών, οφείλονται και στις δικές μας αδυναμίες τόσο στη λειτουργία, όσο και σε αυτή καθαυτή την εκπόνηση του πολιτικού μας σχεδίου.

Χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης του αποτελέσματος και με σημαντική παρακαταθήκη το μεγάλο ΟΧΙ που είπε ο λαός μας και η νεολαία του στο δημοψήφισμα της 12ης Ιουλίου, δώσαμε μια περήφανη και σκληρή μάχη για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η διεθνοποίηση του Ελληνικού προβλήματος, η δημιουργία ρήγματος στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις συμπαράστασης απ’ όλες τις χώρες του κόσμου αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τον από εδώ και πέρα αγώνα μας.

Οι ελάχιστες δυνατότητες που αφήνει το κείμενο της συμφωνίας μαζί με την δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους καθώς και το αναπτυξιακό πακέτο πρέπει να γίνουν όπλα στα χέρια της κυβέρνησης και του λαού μας για να μην πληρώσουν πάλι τα συνήθη υποζύγια αλλά αυτοί που χρόνια, ακόμα και σε περιόδους έντονης κρίσης, κατάφερναν να έχουν υπερκέρδη, να μην πληρώνουν τίποτα και να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης γιατί πιστεύουμε ότι έδωσε ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την καλύτερη έκβαση αυτής της μάχης.

Δεν φυγομαχούμε, δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Νοιώθουμε βαριά την ευθύνη στους ώμους μας.

Απόψεις ότι δεν ψηφίζουμε γιατί δεν το επιτρέπει το ήθος μας στηρίζουμε όμως την κυβέρνηση και κρατάμε τις θέσεις, μάς  βρίσκουν σαφώς αντίθετους. Έρχονται σε σύγκρουση με τις αρχές της Αριστεράς για την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη ιδιαίτερα τώρα σε δύσκολες ώρες δημιουργούν ανοιχτή πληγή στο εσωτερικό μας.

Ο αγώνας μας για μια κοινωνία Δημοκρατίας και Αλληλεγγύης συνεχίζεται.

Οι προσπάθειες για Αριστερή παρένθεση δεν θα περάσουν.

Η ιστορία διαρκεί πολύ και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

3 Σχολια

 1. Ανώνυμος

  13. 2. Αποτρέπουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει.

  Το παραπάνω απόσπασμα είναι συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τη θέση του κόμματος για το ευρώ. Τώρα πώς από το »καμιά θυσία για το ευρώ» περάσαμε στο »παση θυσία στο ευρώ» χωρίς να έχει προηγηθεί συνέδριο-μόνο ένα νέο συνέδριο αλλάζει θέση προηγούμενου συνεδρίου-ας το απαντήσουν τα μέλη της Ν.Ε Αιτωλ/νίας, που έβγαλαν αυτό το δελτίο τύπου.

  Απάντηση
 2. Συνασπιστής (όχι συριζαίος)

  Τι πίνετε;;;;; Τον ψεκασμένο με εκβιασμούς σας τον επέβαλλαν; Τον πάκη με εκβιασμούς σας τον επέβαλλαν; Την παρέλαση με χορούς του στρατού με εκβιασμούς σας την επέβαλλαν; Φορολογήσατε την εκκλησία ή σας εκβίασαν να μην την πειράξετε; Τον Ρουμπάτη σας εκβίασαν να τον κάνετε διοικητή; Τις κατασχέσεις εξπρές και την άρση προστασίας πρώτης κατοικίας, την κατάργηση του νόμου Κατσέλη, που θα δώσετε τα σπίτια του κοσμάκη στις τράπεζες σας εκβίασαν να το κάνετε; Η υπερφορολόγηση των μισθωτών και των συν/χων και η ταυτόχρονη νέα μείωση αποδοχών τους είναι καραδεξιό ή … αριστερό μέτρο; Το να μείνει ξανά ανέγγιχτο φορολογικά το κεφάλαιο είναι καραδεξιά ή αριστερή πολιτική; Σας εκβίασαν και γι΄αυτό; Όχι κορίτσια. Κανείς δεν σας εκβίασε. Είστε απατεώνες και προδότες βάση σχεδίου. Προδώσατε συνειδητά το λαό και τολμάτε να μιλάτε για αριστερή συντροφικότητα; Αυτές οι προδοσίες δεν «έρχονται σε σύγκρουση με τις αρχές της Αριστεράς για την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη»; Μοιάζετε με την κερατωμένη σύζυγο που ενώ έχει όλα τα στοιχεία για την απιστία του άντρα της δεν θέλει να το πιστέψει, νομίζει ότι με τις γκόμενες βγαίνει για ένα ποτό για επαγγελματικούς λόγους και όσοι φίλοι και συγγενείς της το επιβεβαιώνουν τους πετάει έξω από το σπίτι γιατί «τώρα σε δύσκολες ώρες δημιουργούν ανοιχτή πληγή στο εσωτερικό» της … οικογένειας. Θα φτάσετε στο σημείο να σας μουτζώσει ο τσίπρας και να συνταχθεί σε άλλο κομματικό σχηματισμό με τους σαμαροβενιζέλους και εσείς θα λέτε είναι»αναδίπλωση και προσωρινή υποχώρηση». θα ξανάρθει. Αμ δε. Ευτυχώς στην Αιτωλ/νία δεν έχουμε Άργος. Ντροπή, σκέτη λοιπόν.

  Απάντηση
 3. Ανώνυμος

  Μείνετε στην κατανόηση της πικρίας και της απογοήτευσης των ανθρώπων, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το τριτο μνημονιο, πολυ χειροτερο απο τα δυο προηγουμενα. Τώρα που οι ανθρωποι αυτοι θα νιωσουν στο πετσι τους τι ακριβως ψηφισε η πρωτη κυβερνηση της Αριστερας θα σας γυρισει και τη πλατη. Κι οσο για το ηθος που λετε μην επικαλειστε κατι που δεν εχετε.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.