Νίκη, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των περιφερειακών ΕΡΑ, αλλά και για την ελεύθερη και δημοκρατική ενημέρωση χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, δύο χρόνια μετά την απόφαση της τότε κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμό της.

Ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις των στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας στην περιοχή του Δασυλλίου, όπου και ξεκίνησε, σε κλίμα συγκίνησης, να εκπέμπει το νέο της πρόγραμμα μετά από πολλούς μήνες αγώνων, με τους εργαζόμενους να μην αφήνουν να σιγήσουν ούτε για ένα λεπτό τα μικρόφωνα.

«Τον Ιούνιο του 2013, ήταν ένα «χτύπημα» όχι μόνο για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, αλλά για την ίδια την ενημέρωση και τη Δημοκρατία μας. Πλέον σήμερα, τον Ιούνιο του 2015, το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους όσοι πάλεψαν, αντιστάθηκαν και βρέθηκαν μπροστά στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ – ΕΡΑ», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Να υπενθυμίσουμε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας είχε εκφράσει με ψήφισμά του την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε., δηλώνοντας πως «η ΕΡΤ δεν είναι απλά μια δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά είναι κατάκτηση και περιουσία του Ελληνικού λαού και είναι ουσιαστικό βήμα Δημοκρατίας και πλουραλισμού».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης σε μία από τις παρεμβάσεις του για το θέμα, με επιστολή στον τότε πρωθυπουργό είχε τονίσει πως «η κατάργηση περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, στερεί από τις τοπικές κοινωνίες μια ψύχραιμη και συνεπή ενημερωτική φωνή, ειδικά σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη από στοιχεία ρεαλισμού και πραγματικής πολυφωνίας στην ενημέρωση».

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.