Την μεγάλη προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου της Ν.Δ. επιβεβαίωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, κ. Γ. Τραγάκης, τονίζοντας ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων ανερχόταν σε 325.000.

Ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε παράλληλα την παράταση της εκλογικής διαδικασίας κατά μια ώρα (δηλαδή μέχρι τις 20:00) και διευκρίνισε ότι όπου υπάρχουν ακόμα πολίτες παρόντες που θα επιθυμούν να ψηφίσουν, η εφορευτική επιτροπή θα δύναται να συνεχίσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος. Συνεπώς, δεν αποκλείεται δεν αποκλείεται οι κάλπες να κλείσουν και μετά το συγκεκριμένο χρονικό όριο.

«Υπάρχουν εκλογικά τμήματα, αυτή τη στιγμή, που απέξω είναι 300 με 400 άνθρωποι και επιθυμούν να ψηφίσουν. Γι’ αυτό, με απόφαση της ΚΕΦΕ, παρατάθηκε η διαδικασία και η λήξη της ψηφοφορίας μέχρι τις 20.00. Σε περιπτώσεις δε που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν, οι αρμόδιες Τοπικές Επιτροπές έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν την ψηφοφορία μέχρι τέλους», υπγράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους γιατί, όπως τόνισε, συνέβαλαν ώστε να είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου.

«Η δική τους κινητικότητα πιστεύω ήταν εκείνη η οποία έφερε όλον αυτό τον κόσμο στις κάλπες. Γιατί κάναμε εκλογές, χωρίς καμιά διαφήμιση, χωρίς καμιά ανάρτηση και αυτό είναι μια μεγάλη μας επιτυχία», επισήμανε.

Προσωρινή διακοπή λόγω τεχνικών προβλημάτων

Λίγο μετά τις 7 διεκόπη προσωρινά η διαδικασία, λόγω τεχνικού προβλήματος στην εταιρεία που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση των εκλογών.

Το σύστημα επανήλθε λίγο πριν τις 8 και η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Όπως έγινε γνωστό η εμπλοκή δημιουργήθηκε εξαιτίας της παράτασης που δόθηκε καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διεκπαιρέωση της διαδικασίας είχε προγραμματίσει το κλείσιμο της κάλπης στις 7 μ.μ..

 
 

πηγή: «Καθημερινή»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.