Επιστολή αγανάκτησης στέλνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο μετά και την τελευταία μετακίνηση μιας ακόμη Δικαστικής Υπαλλήλου από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου σε εκείνο του Αγρινίου. Η επιστολή κοινοποιείται και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης  Κων/νο Κοσμάτο  και στην Προϊσταμένη της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού  Οργάνωσης και Λειτουργίας Δικαιοσύνης. Η νέα μετακίνηση έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση των Δικαστικών Υπηρεσιών του Μεσολογγίου, δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει και άλλες αναγκάζοντας τους εναπομείναντες υπαλλήλους να υπερβάλλουν εαυτόν. Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Ο  Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, διαμαρτύρεται έντονα, για την τελευταία άδικη και χωρίς καμία λογική , γνωμοδότηση του 5μελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος περί μετακίνησης μιας (!) ακόμη δικαστικής υπαλλήλου (της γραμματέως) από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, στο Πρωτοδικείο Αγρινίου. Ειδικότερα με την υπ΄αριθ. 20/13-10-2015 γνωμοδότηση του, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Εφετείου, ενέκρινε για πολλοστή φορά την μετακίνηση μιας υπαλλήλου, γεγονός που  οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε  και να σας ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, σε  συνέχεια όλων των προηγούμενων αναφορών και διαμαρτυριών μας κατά το παρελθόν, τα παρακάτω:

 Στην Εισαγγελία Μεσολογγίου προβλέπονται 11 οργανικές θέσεις γραμματέων και 5 θέσεις δικαστικών επιμελητών, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1664/27-7-2011 τεύχος Β”.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά έχουν γίνει οι κάτωθι μεταβολές στην σύνθεση του προσωπικού.

1) Έχουν μετατεθεί:

3 γραμματείς και 2 δικαστικοί επιμελητές στην Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας,1 δικαστική επιμελήτρια στο Πταισματοδικείο Αγρινίου και 1 δικαστική επιμελήτρια στο Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου.

 2) Έχουν συνταξιοδοτηθεί 6 γραμματείς.

3) Έχει τοποθετηθεί 1 διοικητικός υπάλληλος (ΙΔΑΧ)

4) Διορίστηκε 1 δικαστικός γραμματέας.

5) Αποσπάσθηκαν 1 γραμματέας του οποίου η απόσπαση λήγει τον Φεβρουάριο 2016 και 1 δικαστικός επιμελητής του οποίου η απόσπαση λήγει τον Ιανουάριο του 2016.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 4 γραμματείς, 1 ΙΔΑΧ και 4 επιμελητές δικαστηρίων μαζί με αυτούς που έχουν αποσπαστεί στην υπηρεσία μας.-

Επίσης  στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου προβλέπονται 17 οργανικές θέσεις γραμματέων, 3 οργανικές θέσεις δικαστικών επιμελητών και 1 οργανική θέση δακτυλογράφου.-

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 και μετά έχουν γίνει οι κάτωθι μεταβολές στην σύνθεση του προσωπικού:

Έχουν μετατεθεί: 1 γραμματέας στο Εφετείο Πατρών, 3 γραμματείς στο Πρωτοδικείο Αγρινίου, 1 γραμματέας στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, 1 δικαστικός επιμελητής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου και 1 δικαστικός επιμελητής στον Άρειο Πάγο.-

Ακόμη έχουν συνταξιοδοτηθεί 3 δικαστικοί γραμματείς. Στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου έχουν έρθει με μετάθεση 3 δικαστικοί επιμελητές, ενώ τοποθετήθηκαν και 2 δικαστικοί υπάλληλοι (ΙΔΑΧ). Τέλος διορίστηκε 1 δικαστικός γραμματέας.

Στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, μετά τις τελευταίες αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, θα υπηρετούν 5 δικαστικοί γραμματείς, 3 δικαστικοί επιμελητές και 2 διοικητικοί υπάλληλοι (ΙΔΑΧ). Για ένα έτος έχουν αποσπασθεί μία διοικητική γραμματέας από το Πταισματοδικείο Μεσολογγίου και μία δικαστική γραμματέας από το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου.

Γίνεται αντιληπτό ευκόλως, ότι τα κενά  ιδίως στους γραμματείς είναι τεράστια, οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο  πρόβλημα στοιχειώδους λειτουργίας, οι υπηρετούντες υπάλληλοι εργάζονται πέραν του ωραρίου εργασίας τους, ενώ όλη αυτή η τραγική κατάσταση των Υπηρεσιών του Πρωτοδικείου μας, έχει ως θύματα τους πολίτες, τους δικηγόρους και δυστυχώς εν τέλει την ίδια την λειτουργία και απονομή της δικαιοσύνης στη δικαστική περιφέρειά μας.

Επίσης  γίνεται αντιληπτό, ότι η κάλυψη των οργανικών θέσεων Γραμματέων στις Δικαστικές Υπηρεσίες της ΙΠ Μεσολογγίου δεν ξεπερνά το 30-35%, όταν πανελλαδικά το ποσοστό φθάνει το 70%,-

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου έχει κατά το παρελθόν διαμαρτυρηθεί και αποδοκιμάσει έντονα και απερίφραστα την αβασάνιστη, άνιση, μεροληπτική και καταχρηστική συμπεριφορά, όσων εκ των μελών του  Υπηρεσιακού Συμβουλίου που συνήνεσαν κατά το παρελθόν και συνεχίζουν να συναινούν συνεχώς στις μετακινήσεις υπαλλήλων από τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου  προς το Πρωτοδικείο Αγρινίου, ή του Εφετείου Δυτ. Στερεάς, ενώ εγνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο από έγγραφα όσο και από συνεχείς προσωπικές επαφές των αρμοδίων οργάνων του  Συλλόγου μας, το έντονο και διαρκές πρόβλημα της στοιχειώδους λειτουργίας των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου,  τα τελευταία χρόνια.

Παρά λοιπόν την ανωτέρω ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ των τεραστίων ως άνω προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, για μια ακόμη φορά δεν έλαβαν υπ’ όψιν και αγνόησαν προκλητικά τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Μεσολογγίου και την αδήριτη ανάγκη της ευρύθμου και στοιχειώδους λειτουργίας τους, προκρίνοντας -προφανέστατα- δευτερεύουσες ανάγκες, με χρήση κριτηρίων αγνώστων σ’ εμάς.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε και αιτούμεθα να ελεγχθεί η νομιμότητα και ορθότητα των αποφάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, για να διαπιστωθεί η ουσιαστική βασιμότητα της τελευταίας αποφάσεώς του για την μετακίνηση της συγκεκριμένης γραμματέως και των κριτηρίων βάσει των οποίων αυτή εγκρίθηκε.

Επίσης παρακαλούμε και αιτούμεθα να μη γίνει δεκτή η ανωτέρω απόφαση περί μετακίνησης της υπαλλήλου από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και να ασκήσετε την προβλεπόμενη κατά νόμο προσφυγή ενώπιον του αρμοδίου οργάνου του Αρείου Πάγου. «

πηγή:  aixmi-news.gr

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.