Πλαφόν ανώτατης σύνταξης (ανεξάρτητα με τον αριθμό τους) στα 3.088 ευρώ και πλαφόν για μια σύνταξη στα 2.473 ευρώ, περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό, όπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Σήμερα το πλαφόν είναι 3.680 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η μείωση θα φτάσει περίπου τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε ότι σήμερα μια σύνταξη λαμβάνουν 1.288.000 συνταξιούχοι, δύο συντάξεις 995.000 συνταξιούχοι και τρείς συντάξεις 335.000 συνταξιούχοι. Υπάρχουν 4 συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις, 7 παίρνουν 9 συντάξεις, 49 παίρνουν 8 συντάξεις και 364 παίρνουν 7 συντάξεις.

Την ανάγκη να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες στο νέο ασφαλιστικό, υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης ζητώντας να μην εξαιρεθούν οι συντάξεις των βουλευτών και των στελεχών των ΟΤΑ.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός διαφώνησε και είπε ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ένωσης πρώην Βουλευτών Κώστα Πυλαρινό, ο οποίος του είπε ότι πρώην υπουργός ζήτησε επειδή χειρουργείται χρήματα για να πληρωθούν τα έξοδά του, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

πηγή: Naftemporiki.gr

 

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.