Τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η νέα Μονάδα Σπαστικών Παίδων Πάτρας στην περιοχή της Παραλίας, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, στη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε σήμερα συνοδευόμενος από Διευθυντές και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Αχαΐας.

«Είμαστε χαρούμενοι που ένα τόσο σημαντικό έργο ολοκληρώνεται και ελπίζουμε οι άρτιες κτηριακές υποδομές να αξιοποιηθούν από το αρμόδιο υπουργείο κατάλληλα με προσωπικό, εξοπλισμό και μηχανήματα» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος και συμπλήρωσε «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι πρωτοπόρα στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και θα συνεχίσει να είναι, θέλουμε όμως την αρωγή της Πολιτείας στις προσπάθειές μας».

Η νέα Μονάδα Σπαστικών Παίδων Πάτρας είναι ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, δυναμικότητας 100 ατόμων που κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2.644.500 ευρώ. Το νέο κτήριο επιφάνειας 1.567 τμ., βρίσκεται σε χώρο περίπου 8 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Υγείας και κατασκευάζεται με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές υλικών και ενεργειακής κατανάλωσης. Μελετήθηκε ειδικά για τα άτομα που θα εξυπηρετήσει και όλοι οι χώροι του Κέντρου αναπτύσσονται σε ισόγειο χώρο και είναι προσπελάσιμοι από όλους τους χρήστες με τους απαραίτητους διαδρόμους κυκλοφορίας. Τέλος, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και χώρους συγκέντρωσης, δραστηριοτήτων, παιχνιδιού, φαγητού, ανάπαυσης, ιατρείο, γραφεία, παιδική χαρά κ.α.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.