Το Πνευματικό Κέντρο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, προκειμένου να υποστηρίξει μορφές τέχνης που προάγουν τον πολιτισμό και το ανθρώπινο στοχασμό, οργανώνει την δράση “ ίτε”, που σημαίνει «εμπρός» και αποτελείται από δύο διαφορετικά μέρη. Στο πρώτο θα εφαρμόζεται η διερευνητική δραματοποίηση, η οποία θα βασίζεται σε μια διαφορετική ιστορία κάθε φορά, με στοχευμένο νόημα, το οποίο θα αποτελεί κίνητρο για την ενεργοποίηση των προσωπικών συναισθημάτων των συμμετεχόντων και θα οδηγεί σε μια ψυχική κάθαρση.

Στο δεύτερο μέρος θα γίνεται η προετοιμασία, με τη διαδικασία των προβών, για την παρουσίαση θεατρικών έργων ανάλογα με τις χρονικές στιγμές και τα πολιτιστικά γεγονότα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι όλων των ηλικιών ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη μεικτή ομάδα, ανοιχτή να δέχεται σε κάθε συνάντηση καινούρια άτομα, που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στη δράση, έστω και για μια φορά, για να βιώσουν την εμπειρία.

Στόχος είναι η δράση “ίτε” να αποτελέσει έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας και συναντήσεις που θα κατακλύζονται από τις ιδέες των συμμετεχόντων, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εμψυχωτών και θα οδηγούν κάθε φορά σε μια performance.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή για δύο ώρες, 6.00 μμ έως 8.00 μμ αρχικά στο Τρικούπειο πολιτιστικό κέντρο και αργότερα σε διάφορα δημοτικά κτίρια και σημεία, ώστε οι άνθρωποι του δήμου μας να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν ωραίες εικόνες σε αυτά, με το σώμα τους και τις ιδέες τους.

Η δράση “ίτε” είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες και μπορούν να λάβουν μέρος από αυτή την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.Προσδοκούμε ότι προσεγγίζοντας την τέχνη η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αρχή της ανθρώπινης ύπαρξης ,βοηθάμε το ανθρώπινο πνεύμα να εκφραστεί και να ελευθερωθεί.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.