Ηπρώτη γυναίκα υποψήφια για την αμερικανική προεδρία μεγάλου πολιτικού κόμματος των ΗΠΑ, αναδεικνύεται πλέον και επισήμως η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, καθώς μετά τις διαφαινόμενες νίκες της στην χθεσινή «Super Τρίτη», όπου πραγματοποιήθηκαν προκριματικές εκλογές σε έξι πολιτείες, συμπληρώνει πλέον τον αριθμό των εκλεκτόρων που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να λάβει το χρίσμα του κόμματος για την υποψηφιότητα στην αμερικανική προεδρία.

Η ίδια η Χίλαρι Κλίντον έσπευσε να ανακοινώσει τη νίκη της, δηλώνοντας ότι: «μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος», σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα της καμπάνιας της.

Επίσης πρόσθεσε ότι η εκλογή μιας γυναίκας να είναι προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελεί ορόσημο, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Μπέρνι Σάντερς για τη διεξαγωγή της πρεκλογικής εκστρατείας.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν δοθεί επίσημα αποτελέσματα, σύμφωνα με τις προβολές των τηλεοπτικών δικτύων, η Χίλαρι Κλίντον, μετά και τις χθεσινές προκριματικές εκλογές, νίκησε στο Νιου Τζέρσεϊ, το Νέο Μεξικό, τη Νότια Ντακότα, αναμένεται ωστόσο να χάσει έναντι του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς στη Βόρεια Ντακότα. 

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπία για την αναμέτρηση στην Καλιφόρνια, που είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ. Ακόμη κι αν εκεί επικρατήσει ο Σάντερς δεν θα μπορέσει να κλείσει την μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από την Κλίντον σε αριθμό εκλεκτόρων, αλλά μια νίκη στην πολιτεία αυτή θα τον ενθαρρύνει να παραμείνει στον αγώνα μέχρι το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιούλιο.

 
 

πηγή: Έθνος

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.