Εγκρίθηκαν από το Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου εκτέλεσης εργασιών στο δίαυλο του Λιμανιού Μεσολογγίου, για την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα Ιόνια νησιά.

   Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου, το οποίο έχει ως σκοπό την διευκόλυνση προσέγγισης των πλοίων με εκβάθυνση σημείων , προκειμένου να διασφαλισθεί η αξιοπλοΐα του διαύλου.

   Προς της έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων η οποία κατατέθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου είχε διασφαλίσει τις θετικές γνωμοδοτήσεις   της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (31-8-2015), καθώς επίσης της Δ/νσης Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (19-4-2016).

   Μετά την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, θα προχωρήσει στην εξεύρεση των χρηματικών πόρων που απαιτούνται για την   υλοποίηση του έργου.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.