Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με δικό της περίπτερο, στην Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί το σημαντικότερο μελισσοκομικό γεγονός της χρονιάς, αφού σε αυτή συμμετέχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της μελισσοκομίας και των εφαρμογών της.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν μέλι, να δοκιμάσουν εξαιρετικά προϊόντα μελιού από τις Π.Ε. Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, αλλά και να ενημερωθούν για τις δράσεις της Περιφέρειας που αφορούν την προώθηση και την προβολή προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, δόθηκε η ευκαιρία στους παραγωγούς που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας να έχουν επαφές και εμπορικές συμφωνίες με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, με αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, επιχειρήσεις διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και επιχειρήσεις εστίασης.

Επιπρόσθετα, υπήρξαν προτάσεις για την συμμετοχή της Περιφέρειας μας σε αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος κατά το χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Έκθεσης τόνισε πως «η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον πρωτογενή τομέα αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Περιφέρεια. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωριστή θέση κατέχει ο τομέας της μελισσοκομίας, καθώς η γεωμορφολογία της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τις κλιματικές συνθήκες, προσδίδουν στην αυτοφυή μελισσοκομική χλωρίδα της χώρας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία κάνουν το μέλι μας να ξεχωρίζει για την ποιότητά του».

Την οργάνωση του περιπτέρου επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και με την υποστήριξη των μελισσοκόμων και των μελισσοκομικών συνεταιρισμών και συλλόγων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν και να προβάλουν τα αντιπροσωπευτικά τους προϊόντα.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.