«Μυρίζει» σαν ντέρμπυ

 Με τα επτά παιγνίδια του Σαββάτου και το ένα της Κυριακής ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Α΄Κατηγορίας στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς έφτασε η 15η Αγωνιστική. Αυτή περιλαμβάνει την αναμέτρηση του πρωτοπόρου Ναυπακτιακού Αστέρα στο Δοκίμι, με τον Απόλλωνα. Δεκαεπτά βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες, αλλά ως παιγνίδι μόνο εύκολο δεν είναι για τους πρωτοπόρους απέναντι σε έναν Απόλλωνα που βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Πάντως σε κάθε αποτέλεσμα η ομάδα της Ναυπάκτου θα κατακτήσει τον (άτυπο) τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

«Μπαστούνια» μπορεί να τα βρει και ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας στα Καλύβια, όχι τόσο επειδή ο ΠΑΟΚ έχει τα αγωνιστικά «εφόδια» να κοντράρει τους φιλοξενούμενους, αλλά επειδή στο Κύπελλο ο ΑΟ είχε κερδίσει με το «βαρύ» 9-0 (φωτο πάνω) την ομάδα των Καλυβίων. Εύκολο αναμένεται το έργο του Ν. Θέρμιου Απόλλωνα, όσο και του Ομήρου, οπότε ΑΕ Μεσολογγίου και Κεραυνός Μυρτιάς – που επίσης έχουν παιγνίδια στα μέτρα τους – δύσκολα θα επωφεληθούν.

Στην  προσπάθεια για την αποφυγή των επικίνδυνων θέσεων ο ΑΟ Χάλκειας βρίσκεται σε πιο «άνετη» θέση καθώς υποδέχεται την ουραγό Ακαδημία, αλλά στην Αμφιλοχία η αναμέτρηση μπορεί να αποδειχθεί κομβική, ειδικά για τους γηπεδούχους.

 

Παίζουν… μπάλα

Ναυπακτιακός  Αστέρας  και  Απόλλων Δοκιμίου αποτελούν δύο ομάδες οι οποίες μπορούν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, τόσο αμυντικά, όσο και (κυρίως) επιθετικά. Οι πρωτοπόροι είναι αήττητοι με  μοναδικές τους απώλειες δύο εκτός έδρας ισοπαλίες και με τον «αέρα» αυτόν θα παραταχθούν στο Δοκίμι. Στον αντίποδα το τελευταίο διάστημα δείχνουν πως δεν είναι «άτρωτοι», έχασαν τον τραυματία Σταύρο Λαγό κι έκαναν την πρώτη ήττα τους σε επίσημο ματς την Τετάρτη, για το Κύπελλο, στο Θέρμο. Πάντως ο Γιάννης Πανουργιάς με τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα του κόντρα στον Θέρμιο έδειξε πως υπολογίζει πολύ το ματς του Σαββάτου. Το ζητούμενο για τους γηπεδούχους είναι να καταφέρουν να παρουσιαστούν με την ενέργεια και την θέληση που αντιμετώπισαν την ΑΕ Μεσολογγίου (φωτο κάτω). Σε τέτοια περίπτωση θα βάλουν πολύ….  δύσκολα στον Αστέρα. Ο Θόδωρος Λαυράνος έχει ξανά στην διάθεσή του τον Γιαννακά που εξέτισε τη μία Αγωνιστική λόγω της αποβολής του κόντρα στην ΑΕΜ.

Ψάχνοντας την ευκαιρία

Πρώτη μέριμνα για τον Χρήστο Βασιλείου και τους παίκτες του είναι να μειώσουν όσο μπορούν την διαφορά από τον πρώτο Ναυπακτιακό, που προηγείται με τέσσερις βαθμούς περισσότερους. Η αναμέτρηση στο Δοκίμι αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για κάτι τέτοιο  στον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας, εφόσον βέβαια πάρει η ομάδα τους τρεις βαθμούς στα Καλύβια. Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι είναι ανώτεροι, διαθέτουν πιο πλούσιο ρόστερ, αλλά ο ΠΑΟΚ στα Καλύβια συχνά… μεταμορφώνεται. Αυτή τη φορά ο Λεωνίδας Ζαχαράτος και οι παίκτες του έχουν ένα λόγο παραπάνω να το κάνουν, το προσβλητικό 9-0 στο Αγγελόκαστρο (φωτο). Από τον ΑΟ Φλόγα εκτίει την δεύτερη και τελευταία Αγωνιστική  της  ποινής του ο Φραγκούλης.

Όλα υπέρ του

Η διατήρηση του Ν. Θέρμιου Απόλλωνα στην 3η θέση φαντάζει πολύ εύκολη αυτή την Αγωνιστική, καθώς πρέπει να ξεπεράσει κυρίως τη  κόπωση από τον αγώνα Κυπέλλου την Τετάρτη. Ο Αχελώος Αγγελοκάστρου κινείται σε πιο χαμηλή… ταχύτητα και μέσα στο Θέρμο οι πιθανότητές του είναι ελάχιστες. Παράλληλα θα στερηθεί τους τιμωρημένους Λευτέρη και Νίκο Καλοκαίρη.

«Ματιές» στο Δοκίμι

Ο στόχος που είχαν στο Νεοχώρι να μπει ο Όμηρος ξανά στη πρώτη τετράδα έχει υλοποιηθεί και τίποτα δεν δείχνει πως θα αλλάξει κάτι αυτή την Αγωνιστική. Αντιθέτως ο Σπύρος Κότσαλος και οι παίκτες του ελπίζουν σε απώλειες του Ναυπακτιακού, ώστε να μειώσουν τη διαφορά, η οποία τώρα βρίσκεται στους 12  πόντους και θα έδινε μειονέκτημα τεσσάρων βαθμών στα πλέι οφς. Όσο κι αν η Δόξα Καινουρίου παλεύει όλα τα παιγνίδια, όσο κι αν στο παρελθόν έχει αποδειχθεί «κακός δαίμονας» του Ομήρου, πρέπει να.. γίνουν πολλά για να πάρει κάτι το Σάββατο.

«Λαβωμένη» κι από ήττες

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για την ΑΕ Μεσολογγίου (φωτο κάτω) η νίκη κόντρα στην Αναγέννηση Θέρμου, μετά τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες. Ακόμα κι αν οι «κανονιέρηδες» δεν… αγχώνονται για να τερματίσουν στην τετράδα, ως στόχος μόνο αδιάφορος δεν είναι. Η ομάδα του Θέρμου θα προσπαθήσει να πάρει ο,τι μπορεί, στην προσπάθεια για παραμονή,  ποντάροντας στην καλή της αμυντική λειτουργία και στις απουσίες των γηπεδούχων λόγω τραυματισμών αρκετών παικτών τους, που ταυτόχρονα  υπολογίζουν στην επιστροφή του Διαμαντόπουλου. Η Αναγέννηση από την πλευρά της δεν θα έχει τον Μπαζώρο που εκτίει ποινή μιας Αγωνιστικής.

Για τρεις βαθμούς  αυτή τη φορά

Κυριακή το ματς του Κεραυνού Μυρτιάς κόντρα στον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά και οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη στο Ευηνοχώρι και την ισοπαλία με το Ναυπακτιακό στην έδρα τους, θα επιζητήσουν το τρίποντο στην έδρα τους. Η ομάδα του Σταμάτη Σαρρή δεν διακρίνεται για τις δυνατότητές της εκτός έδρας και παρά την ανάγκη της για βαθμούς, η έκβαση του αγώνα «περνάει» πρώτα από την απόδοση της ομάδας του Λάκη Παπαχρήστου, ο οποίος  υπολογίζει και  στον  Γιώργο Κόκκαλη που εξέτισε την ποινή του.

Πριν το «καμπανάκι»

 Με 20 βαθμούς και στην 8η θέση ο Ατρόμητος Αντιρρίου εκπέμπει σιγουριά για την παραμονή του, όμως για τον Αμφίλοχο η 10η θέση (με 17 βαθμούς) και οι μόλις τρεις βαθμοί παραπάνω από την 13η θέση, επιβάλλουν νίκη στο μεταξύ τους ματς. Εάν δεν το καταφέρει η ομάδα του Νίκου Μιμιγιάννη οι επόμενες Αγωνιστικές μπορεί να την φέρουν σε… αγχωτικές καταστάσεις. Οι γηπεδούχοι θα έχουν ξανά τον Παπαλέξη που είχε αποβληθεί και δεν έπαιξε την προηγούμενη Αγωνιστική.

Έχει τον τρόπο

Καλύτερα κι από την φυσική του έδρα λειτουργεί  για τον ΑΟ Χάλκειας το γήπεδο Αντιρρίου όπου συνήθως βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τρίποντα, ακόμα και με μέτριες εμφανίσεις. Δεδομένου ότι οι ομάδες που ακολουθούν τον 9ο ΑΟΧ δύσκολα θα πάρουν βαθμούς, με μία ακόμα νίκη το τέλος του πρώτου γύρου θα τον βρει αρκετά πιο πάνω από την γραμμή της παραμονής. Αντίπαλος η ουραγός Ακαδημία Ευηνοχωρίου, η οποία δεν παραιτείται, ψάχνει βαθμούς, αλλά μόνο αν το «επιτρέψουν» οι γηπεδούχοι θα πάρει αποτέλεσμα.

 ΣΑΒΒΑΤΟ  12-12-2015  ΩΡΑ  15:00

ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ                                 ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ – ΤΣΙΛΙΚΑΣ – ΜΠΡΕΣΙΑΚΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΚΟΥΡΤΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΙΩΑΝΝΟΥ

ΚΑΛΥΒΙΩΝ                                   ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – AO  ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΝΤΖΑΝΗΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ – ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΛΑΥΡΑΝΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΡΑΠΤΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                                  ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ – ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΓΚΙΑΦΗΣ – ΡΟΔΑΤΟΣ – ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΧΑΒΑΛΙΝΑ

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ                               ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΞΥΣΤΡΑΣ Δ. – ΚΑΛΥΒΑΣ – ΜΠΑΚΑΚΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΛΑΪΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                      ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΡΕΝΤΙΦΗΣ

ΔΟΚΙΜΙΟΥ                                    ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΗΜΟΝΙΤΣΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΖΑΡΚΑΔΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΑΨΑΛΗΣ

Θ.ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ                    ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΚΕΚΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΚΑΠΝΙΣΗ

ΘΕΡΜΟΥ                                        ΝΕΟΣ ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟY

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ – ΛΙΑΛΙΑΜΠΗΣ – ΒΕΛΑΩΡΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                      ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ  13-12-2015  ΩΡΑ  11:00

Θ.ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ             434        ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΘΕΟΔΩΡΕΛΟΣ – ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ Β. – ΠΑΛΙΟΥΡΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΜΠΑΘΑ

πηγή: Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.