Στο πλευρό της κυβέρνησης και της μάχης που δίνει στις διαπραγματεύσεις, αποφάσισαν να σταθούν οι διοικήσεις των ΤΕΙ όλης της χώρας κατ΄επέκταση και της Δυτικής Ελλάδας, αφού την έκτακτη σύνοδο που πραγματοποίησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αποφάσισαν την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μεταφέρονται τα διαθέσιμα των ΤΕΙ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Παρ’ όλο που το τελευταίο χρονικό διάστημα οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία είναι πενιχρές, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, προσθέτοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη πως θα αρθεί το μέτρο στο μέλλον, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων.

«Η συμμετοχή μας, ούτως ή άλλως θα είναι πενιχρή, αλλά θα είναι κυρίως συμβολική», επεσήμανε ο κ. Βρυζίδης, δίνοντας το στίγμα ότι, με αυτό τον τρόπο, η σύνοδος αποφάσισε να συμμετάσχει στην κοινή εθνική προσπάθεια.

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, οι απόψεις της συνόδου ταυτίζονται με εκείνες των πρυτάνεων των πανεπιστημίων.

«Θα πρέπει να υπάρξει περισσότερος χρόνος για διάλογο», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, καθώς το σχέδιο νόμου στην ουσία ορίζει μια καινούρια λειτουργία των ιδρυμάτων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νόμος, ο οποίος θα έχει χρονικό ορίζοντα ισχύος, καθώς οι συνεχείς αλλαγές των νόμων για την Παιδεία (Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, Μπαλτά) θέτουν θέμα αξιοπιστίας της λειτουργίας της εκπαίδευσης στη χώρα.

Τέλος, η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα της αναβάθμισης των ΤΕΙ, όπως αναφέρθηκε και στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Ο κ. Βρυζίδης τόνισε την ανάγκη ρύθμισης του ζητήματος, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μοντέλο, ώστε να μετατραπούν τα ΤΕΙ σε πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών.

 

πηγή: patrastimes.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.