Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας στην αίθουσα συνεδριάσων του δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας στο ΞΕΝΙΑ με συνολικά έξι θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Μεταξύ αυτών, η συζήτηση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Συνδέσμου, αλλά και η συζήτηση για το αίτημα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων σχετικά με τη διάθεση των απορριμμάτων του στο ΧΥΤΑ της Βλαχομάνδρας.

Όσον αφορά στο πρώτο θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Χρήστος Σαλαμούρας, τόνισε πως τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του Συνδέσμου ανέρχονται στις 300 περίπου χιλιάδες ευρώ. Από αυτά οι 270.000 ευρώ αφορούν έργα τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την υλοποίησή τους και σχετίζονται με τον Βιολογικό Καθαρισμό του ΧΥΤΑ και την στεγανοποίηση του πρώτου κύτταρου. Όπως είπε ο κ. Σαλαμούρας, το υπόλοιπο των 30.000 ευρώ που μένει στα ταμεία τους Συνδέσμου μπορεί να δοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εντεταλμένος Σύμβουλος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, κατέθεσε δική του πρόταση η οποία έλεγε πως θα πρέπει ο Σύνδεσμος να περιμένει τις αποφάσεις που θα παρθούν στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαϊου στη Χαλκιδική και έπειτα να πάρει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Συνδέσμου.

Όσον αφορά στο δεύτερο σημαντικό θέμα με την συζήτηση του αιτήματος του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων για διάθεση απορριμμάτων τους στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας, η θέση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αρνητική. Όπως είπαν όλοι, ο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας δεν πρόκειται να δεχτεί σκουπίδια από άλλες περιοχές.

 

πηγή: lepantortv.gr – Σωτήρης Καρέλης

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.