Εντός των ημερών – πιθανότατα την Τετάρτη- αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο taxisnet.

Σε κάθε περίπτωση η εκκαθάριση και βεβαίωση του φόρου εισοδήματος θα προβλέπει πληρωμή σε 3 διμηνιαίες δόσεις. Αν και εφόσον όμως ο αριθμός των δόσεων αυξηθεί τελικά, με ειδική διάταξη νόμου που θα έρθει στο μέλλον, τότε θα αλλάξει και ο τρόπος πληρωμής του φόρου εισοδήματος, που θα έχει υπολογιστεί αυτόματα από το taxisnet.

Η ΓΓΔΕ δήλωνε από τον Φεβρουάριο ετοιμη να ανοίξει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ωστόσο, εκκρεμούν ακόμα διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Αυτές αφορούν:

– στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που απορρέουν από το σύμφωνο συμβίωσης,

– στην «ακύρωση» των τεκμηρίων για ανέργους, φοιτητές ή γενικότερα φορολογουμένους με ελάχιστα εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση ή τόκους λίγων ευρώ, οι οποίοι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κινδυνεύουν με τεράστιους φόρους (Το μέτρο ίσχυε πέρυσι, αλλά η ανανέωσή του και για φέτος απαιτεί νομοθετική διάταξη) και

– στον επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των φόρων εισοδήματος (και φέτος θα γίνει σε τρεις δόσεις αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες λόγω αλλαγής του χρόνου υποβολής των δηλώσεων).

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.