Ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015. Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα εσόδων δίνεται εντολή σε όλες τις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία να στείλουν τις βεβαιώσεις και να ενημερώσουν το taxis για όλες τις αποδοχές των φορολογούμενων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος προβλέπει τις διαδικασίες καθώς και το τι πρέπει να δηλωθεί και αυτό αφορά βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου για το φορολογικό έτος 2015.

Το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία ώστε να αποτυπωθούν στο taxis όλα στα στοιχεία και να προχωρήσει η υποβολή των δηλώσεων ακόμη και από τις αρχές Μαρτίου. Με τον τρόπο αυτό όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ξεμπερδέψουν με την εφορία πριν από το καλοκαίρι και να αρχίσει και η πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος από την άνοιξη κι όχι από τον Σεπτέμβριο όπως έγινε φέτος.

 

πηγή: “Ναυτεμπορική»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.