Διαβάστε την ανακοίνωση:

 

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, για να υπενθυμίζει την σπουδαιότητα της προάσπισης, διατήρησης και προαγωγής της υγείας καθενός χωριστά και όλων συλλογικά.

Mε αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τονίζει: «Ο ορισμός της υγείας και της ασθένειας διαφέρει ανάλογα με τις θρησκευτικές αντιλήψεις, την παιδεία, τις πολιτιστικές καταβολές, τις ιδέες και τις πεποιθήσεις κάθε κοινωνίας. Όμως, η καλή υγεία αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους, όπου κι αν ζουν, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, τις πολιτικές πεποιθήσεις τους, ή της οικονομικής κατάστασής τους».

Και συμπληρώνει ο κ. Κατσιφάρας: «Αν και ως αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είμαστε εκ του νόμου χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, ωστόσο δίνουμε έναν διαρκή αγώνα για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε στους πολίτες και ιδίως στις πλέον ευάλωτες κατηγορίες».

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος ανέφερε: «Η ειρήνη, η μόρφωση, το επίπεδο διαβίωσης, η κοινωνική ασφάλιση, η επάρκεια και η ποιότητα των τροφίμων, το περιβαλλοντικό απόθεμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελούν απαραίτητες σταθερές για την προάσπιση και την προαγωγή της υγείας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι διεθνείς πολιτικές πρακτικές, οι πολεμικές συρράξεις αποτελούν ορισμένους μόνο αποσταθεροποιητικούς παράγοντες για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας. Όμως, η μεγαλύτερη απειλή, διαφαίνεται και είναι, η φτώχεια. Ιδιαίτερα για τις πιο ευάλωτες ομάδες.»

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση και την πρόληψη του διαβήτη.

Προαγωγής Υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2016

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.