Φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου εμπόδισαν ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καταλαμβάνοντας την αίθουσα 

Κατάληψη από πολλούς φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου  όπου προγραμματίζονταν να λάβει χώρα η εκδήλωση με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ράνια Αντωνοπούλου.

Οι φοιτητές εμπόδισαν και ακύρωσαν την εκδήλωση με θέμα «κοινωνική οικονομία και πολιτικές αντιμετώπισης της λιτότητας και της ανεργίας» την οποία οργάνωνε η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα» η οποία άλλωστε είχε προσκαλέσει την υπουργό στην πόλη.

Οι φοιτητές αιφνιδιάζοντας ακόμη και την Αστυνομία εισέβαλαν στο χώρο του Επιμελητηρίου και κατέλαβαν την αίθουσα ενώ η υπουργός φυγαδεύτηκε και παραμένει αποκλεισμένη στο γραφείο της Διοικούσας του Επιμελητηρίου, στον ίδιο όροφο.

Με την κινητοποίηση αυτή οι φοιτητές συνέχισαν της πράξεις διαμαρτυρίας  ζητώντας να σταματήσει η υποβάθμιση των τριών τμημάτων του Αγρινίου σε ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο φοιτητικής μέριμνας (στέγαση- σίτιση).

Σημειώθηκαν έντονες λεκτικές εντάσεις μεταξύ των φοιτητών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τους αποδοκίμασαν. Οι φοιτητές εξάλλου ανάρτησαν πανό τόσο στην είσοδο του Επιμελητηρίου όσο και στην αίθουσα της εκδήλωσης.

Παρόντες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος.

πηγή: agrinionews.gr

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.