Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κ. Γαβρόγλου:  «Να   πει  ανοικτά ο κ.Φίλης να αποφασίζουν οι Τοπικές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης, ανά Δήμο και ανά Περιφέρεια, Είναι πιο έντιμο αυτό«.

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: Ο Υπουργός Παιδείας, όταν ήρθε την πρώτη φορά, είπε ότι δεσμεύεται πολιτικά ως προς τα αποτελέσματα του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να μην τον ακυρώνει τότε με προειλημμένες αποφάσεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ : Όπως είπα πριν, αυτά τα θέματα είναι και θέματα πολιτικών μας διαφορών. Ας μην θεωρούμε ότι υπάρχει μια πολιτική ηγεσία στο Υπουργείου Παιδείας που θέλει αυτή τη στιγμή να υπονομεύσει και να ακυρώσει τον διάλογο. Αυτό, μπορούμε να σας το εγγυηθούμε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : Είναι αθώο αυτό;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ : Σας είπα ότι υπάρχουν θέματα δυσλειτουργίας σε εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η κυβέρνηση δεν μπορούν να τα αφήσουν μέχρι το καλοκαίρι.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ: Δεν αντέχω παρά να πω ότι πρώτη φορά έληξε η θητεία των διευθυντών. Από το 2002 έως σήμερα, την έληγαν όταν έβγαιναν στην κυβέρνηση.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και ποιος αποφασίζει, κύριε συνάδελφε, όταν στην πενταμελή επιτροπή ο Υπουργός έχει ορίσει τους τρεις;

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ: Ενώ, την προηγούμενη φορά, στους επτά όριζε τους πέντε. Τα μαθηματικά είναι αμείλικτα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ : Περί σκληρού κομματικού κράτους και τα λοιπά, λέω να το αγνοήσω.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, να αποφασίζει ο κ. Φίλης και οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ανά δήμο ή ανά περιφέρεια και να τοποθετούν τους διευθυντές εκπαίδευσης. Είναι πιο έντιμο αυτό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ : Θα μεταφέρω την πρότασή σας, ότι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να ορίζουν τους διευθυντές.

 
 

πηγή: esos.gr

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.