Περί τα τέλη του μήνα Σεπτεμβρίου το παράρτημα Αχαΐας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα πραγματοποίησει την 2η για το 2016, Βασική Σχολή Διασωστών.

Ο νέος Εθελοντής και υποψήφιος διασώστης, μέσα από τα μαθήματα της σχολής βασικών γνώσεων, αποκτά τη δυνατότητα να συνεισφέρει σωστά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο κοινωνικό σύνολο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Οι συμμετέχοντες στην Βασική Σχολή Διάσωστών θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν απο κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και συγκεκριμένα:

  • Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
  • Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
  • Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
  • Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
  • Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
  • Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

Τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στο χώρο εκπαίδευσης της Ε.Ο.Δ, στις Εργατικές κατοικίες Κρύα Ιτεών ( Λεύκα ) ενώ τα πρακτικά τα Σαββατοκύριακα σε διάφορα πεδία της ευρύτερης περιοχής.

Η διάρκεια της σχολής θα είναι 2,5 μήνες.

Η επιτυχής συμμετοχή στο Βασικό Σχολείο Γνώσεων Διάσωσης είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να συμμετέχει ενεργά, ένας πολίτης στις δράσεις και τις αποστολές της Ε.Ο.Δ.


Όποιος δε θέλει να μείνει απλά θεατής και θέλει να πάρει θέση ως ενεργός πολίτης μπορεί να το κάνει μέσα από τη μεγαλύτερη διασωστική εθελοντική οργάνωση της χώρας.

Για την δήλωση ενδιαφέροντος για την Βασική Σχολή πατήστε εδώ.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία και εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε επίσης να μας βρείτε:

Eργατικές κατοικίες Κρύα Ιτεών –Λεύκας (κοντά στο νέο λιμάνι), Τ.Κ.26 333, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610520202 (24ωρο)
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.