Με στόχο την ανάδειξη και την προβολή των μνημείων της Ναυπάκτου, ο Δήμος Ναυπακτίας προχωρά σε συνεργασία με την Urbotour, μετά και τη σχετική απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου (https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A92%CE%9D%CE%91%CE%A9%CE%9A%CE%93-%CE%A7%CE%986)

Η Urbotour θα αναλάβει τη δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδων, μίας για κάθε επιλεγμένο αξιοθέατο (και για τουλάχιστον 10 αξιοθέατα). Για καθεμία ιστοσελίδα θα υπάρχει πινακίδα που θα περιλαμβάνει ένα γραμμωτό κωδικό 2 διαστάσεων (barcode τύπου QR code), ο οποίος μπορεί να σαρωθεί από ειδικό λογισμικό κινητών συσκευών (έξυπνου τηλεφώνου-ταμπλέτας) και να ανοίξει αυτόματα την αντίστοιχη ιστοσελίδα του αξιοθέατου στο οποίο βρίσκεται ο επισκέπτης. Η εργασία περιλαμβάνει δύο φάσεις, τη Φάση Αρχικής Κατασκευής και τη Φάση Διαχείρισης, οι οποίες περιγράφονται στη συνέχεια.

Στη φάση αρχικής κατασκευής προβλέπει και την κατασκευή 10 μεταλλικών πινακίδων προς εγκατάσταση (για αντίστοιχα αξιοθέατα), με συνολικό κόστος 300 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Μέσα από την ιστοσελίδα www.urbotour.com, ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να προσθέτει αξιοθέατα, πέραν των 10 αρχικών. Υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν όσα αξιοθέατα επιθυμεί ο Δήμος, οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιθυμεί, αφού η υπηρεσία θα παρέχεται για πάντα δωρεάν στον Δήμο. Ο Δήμος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να προσθέτει και να μεταβάλλει περιεχόμενο, όπως κείμενα, φωτογραφίες, εκδηλώσεις, καθώς και να προσθέτει περισσότερες γλώσσες. Στο πάνω μέρος της σελίδας θα υπάρχει επιλογή γλώσσας, ανάμεσα σε ελληνικά, αγγλικά και τις υπόλοιπες γλώσσες αν έχουν συμφωνηθεί. Στην επιλεγμένη γλώσσα θα εμφανίζεται το περιεχόμενο που περιγράφεται στη συνέχεια.

Στην ιστοσελίδα θα υπάρχουν:
Tίτλος αξιοθέατου με προφορά για τους ξένους επισκέπτες
Κείμενο περιγραφής αξιοθέατου
Εικόνες και Βίντεο
Στοιχεία επικοινωνίας
Σύνδεση με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter και Foursquare, όπου πατώντας απλώς ένα κουμπί θα δηλώνεται η παρουσία του επισκέπτη στο συγκεκριμένο αξιοθέατο
Πρόταση άλλων αξιοθέατων με προβολή σύντομης περιγραφής, διεύθυνσης, απόατασης και χάρτη με οδηγίες πρόσβασης από το τρέχον αξιοθέατο
Εκδηλώσεις στο αξιοθέατο, με προαιρετική δυνατότητα προπώλησης εισιτηρίων
Εισιτήρια και ωράριο λειτουργίας
Προτάσεις περιηγήσεων, ώστε ο επισκέπτης να επισκέπτεται τα αξιοθέατα σύμφωνα με μια θεματική σειρά
Ακόμα, ενδεχομένως να υπάρχουν διαφημιστικές προβολές, που θα αποτελούν όμως ταυτόχρονα χρήσιμη πληροφόρηση για τον επισκέπτη, όπως εστιατόρια, καφετέριες, τουριστικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως στο μέλλον θα προστίθενται κι άλλες δυνατότητες πληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχονται χωρίς πρόσθετο κόστος, αλλά και επιπρόσθετες υπηρεσίες. Η εφαρμογή Traveller Companion, διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και iOS, παρέχεται εντελώς δωρεάν. Ουσιαστικά λειτουργεί ως ανεξάρτητος ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός, για τα αξιοθέατα που έχει επιλέξει ο Δήμος. Περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα που περιέχονται στις ιστοσελίδες των αξιοθέατων. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάζει την εφαρμογή και να έχει συνέχεια μαζί του τις πληροφορίες για την περιοχή.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.