Δεν ήταν και λίγα τα ζητήματα που ετέθησαν από τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με το Δήμαρχο Ναυπακτίας, Τάκη Λουκόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Σύψα. Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την ανάγκη των συχνών επαφών προκειμένου να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα θέματα που απασχολούν τον επαγγελματικό κόσμο, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, εξέφρασε παράπονα για το ότι ο φορέας που εκπροσωπεί δεν έχει έως ώρας κληθεί να συμμετάσχει και να εκφράσει γνώμη σε κανένα σχεδιασμό της δημοτικής αρχής. «Θα έπρεπε να έχουμε καλεστεί έστω και σε ένα σχεδιασμό που έκανε ο Δήμος αυτούς τους 8 μήνες. Είχαμε ζητήσει χωρίς μισθό και κανένα όφελος συμμετοχή στη διοίκηση των δημοτικών επιχειρήσεων«, ανέφερε για να θέσει στο τραπέζι ζητήματα όπως η διακοπή της διαγράμμισης σε καίρια σημεία με κίνδυνο την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, όπως για παράδειγμα σε σημείο που στεγάζεται γνωστό πολυκαταστήματα, αλλά και η μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ, οι καθυστερήσεις στο έργο της ανάπλασης, το κάστρο που παραμένει κλειστό, αλλά και τα προβλήματα της τροφοδοσίας των καταστημάτων της πόλης.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στο θέμα της διακοπής διαγράμμισης, ο κ.Δαβανέλλος αναφέρθηκε σε έγγραφο που είχε αποστείλει ο φορέας του στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, η οποία Διεύθυνση ζήτησε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών να προβεί στη σύνταξη μελέτης προτείνοντας διαγραμμίσεις. Σημειωτέον, η Τροχαία Ναυπάκτου έχει αναφέρει σχετικά ότι «βάσει της υφιστάμενης σήμανσης υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, λόγω περιορισμένης ορατότητας«. Προς τούτο, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος ζήτησε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών να της γνωστοποιήσει, εάν θα πρέπει να γίνει άμεσα κάποια διαφορετική διαγράμμιση μέχρι τη σύνταξη της μελέτης.

Πέραν αυτών, τα μέλη της Ομοσπονδίας έθεσαν και άλλα ζητήματα όπως το «Ξενία» και η άμεση ανάγκη εξεύρεσης χώρων στάθμευσης, το κυκλοφοριακό και η παραλιακή οδός της Παλαιοπαναγιάς. Ενώ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αποστόλης Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε σε αναθέσεις σχολιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ντίνος Τσουκαλάς: «Βασικές προτεραιότητες η Δημοτική Αστυνομία και η Υπηρεσία Πρασίνου»

Ως βασικές προτεραιότητες ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόβου Καφεπολών και Εστιατόρων Ντίνος Τσουκαλάς έθεσε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου. Όπως είπε είναι εμφανέστατη η απουσία των δημοτικών αστυνομικών, ενώ το πράσινο είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεται στον επισκέπτη που έρχεται στη Ναύπακτο και είναι σαφέστατα ένδειξη πολιτισμού. Πέραν των δύο αυτών θεμάτων, ο κ.Τσουκαλάς αναφέρθηκε και στο θέμα των καθυστερήσεων που καταγράφει η ολοκλήρωση των έργων της ανάπλασης και ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον εργολάβο, την οποία και τελικώς προγραμμάτισε ο ίδιος για το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. «Όλος ο κόσμος γκρινιάζει και δικαίως, γιατί δουλεύουν μόνο δύο εργάτες που δε γνωρίζουν τη δουλειά και γι” αυτό το έργο έχει κακοτεχνίες. Με τους ρυθμούς που πάμε ούτε τέλη Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να τελειώσουμε. Πρέπει να συναντηθούμε με τον εργολάβο. Θα πρέπει να καταλάβει ότι δε θα τελειώσει το έργο με δυο ανειδίκευτους εργάτες. Διαχρονικά, όλοι οι εργολάβοι εκμεταλλεύονται με την αλλαγή της δημοτικής αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας το εξάμηνο που τους δίνει ο νόμος και κερδίζουν μία παράταση ακόμη. Αλλά εδώ μιλάμε για το κέντρο της πόλης. Για να μην αναφερθώ στις κακοτεχνίες. Να μπει ένα τέλος!«. Απαντώντας ο κ.Λουκόπουλος φάνηκε να συμφωνεί σε αρκετά σημεία μαζί του, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει μέρα που να μη βρίσκεται ο ίδιος στα σημεία εκτέλεσης του έργου.

Τάκης Λουκόπουλος: «Για τις αναθέσεις να με κρίνετε στο τέλος της πενταετίας»

Επιθυμώντας να μη μείνουν σκιές στο θέμα των αναθέσεων, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ζήτησε να του ασκηθεί κριτική επί αυτών στο τέλος της πενταετίας και σχολίασε τη συνεργασία που υπάρχει με το Σύλλογο των Μηχανικών από τον οποίο έχει ζητήσει να του προτείνεται σε κάθε περίπτωση ανάθεσης ένα μέλος του μετά από κλήρωση, με προτεραιότητα σε εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Δεν παρέλειψε επίσης να μιλήσει και για την επιδίωξη του Δήμου να περάσει την ιδιοκτησία του το κτήριο όπου σήμερα στεγάζονται η Αστυνομία, η Τροχαία και το Λιμενικό. Παράλληλα, σημείωσε τις προσπάθειες που γίνονται για την εξεύρεση χώρων στάθμευσης σε διάφορα σημεία ανατολικά και δυτικά της πόλης, αλλά και στα έργα που θα ενταχθούν στο ΣΕΣ.

Γιάννης Σύψας: «Να προχωρήσουμε στο Μητρώο Προμηθευτών»

Στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας που αποφασίστηκε να υπάρξει μεταξύ δημοτικής αρχής και Ομοσπονδίας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας ζήτησε να προχωρήσει και να τεθεί σε εφαρμογή το Μητρώο Προμηθευτών. «Επειδή πρέπει να τονώσουμε την τοπική αγορά, θα πρέπει να φτιάξουμε για όλες τις ειδικότητες ένα μητρώο προμηθευτών. Αυτή είναι η πρότασή μου. Είναι ξεκάθαρος στόχος μας η ενίσχυση των ντόπιων επαγγελματιών«, είπε.

 

 

Omospondia 1.jpg Omospondia 2.jpg Omospondia 3.jpg Omospondia 4.jpg Omospondia 1.jpg Omospondia 2.jpg

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.