Η πρώτη Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτική Τουρισμού Nostos Expo 2016 είναι γεγονός. Ο Δήμος Ναυπακτίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού θα την διοργανώσει το 4ήμερο από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2016, στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για μια έκθεση εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί αναμφίβολα την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως. Μια Έκθεση με πολλές παράλληλες θεματικές ενότητες, από Σεμινάρια και επιδείξεις, έως προτάσεις γαστρονομίας,

Η Nostos Expo 2016 θέλει να πετύχει την καθιέρωσή της ως σημείο αναφοράς για όλη την τουριστική Ελλάδα, για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του κλάδου. Στόχος της να προβάλλει την δυναμική της Ελληνικής αγοράς, τα πλεονεκτήματα του εναλλακτικού θεματικού τουρισμού και την δυνατότητα της Ελλάδας να επιμηκύνει τη τουριστική της περίοδο και τους 12 μήνες του έτους.

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για την δημιουργία σύγχρονων χώρων, στα πρότυπα των μεγάλων Εκθέσεων, χώρους στους οποίους θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να κάνουν τις συμφωνίες τους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, χώρους που θα μπορέσουν να  επισκεφτούν χιλιάδες επισκέπτες.

Αν και η Έκθεση ανακοινώθηκε μόλις πριν από 2 εβδομάδες, το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο και αναμένεται να κορυφωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Περιφέρειες, Δήμοι και Επαγγελματίες από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, αντέδρασαν θετικά από το πρώτο κάλεσμα και προετοιμάζουν την παρουσία τους στην Έκθεση.

Οι κυριότεροι τομείς της Nostos Expo 2016, από όπου θα προέρχονται οι Εκθέτες είναι:

  • Τουριστικοί προορισμοί (Περιφέρειες, Δήμοι και Επιμελητήρια)
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (Υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού, ορεινή ποδηλασία, canoe, kayak, rafting, αναρρίχηση, kite & wind surf, πεζοπορία, ορειβασία, ιστιοπλοΐα, σκι, σνόουμπορντ κλπ.)
  • Τουριστικές Επιχειρήσεις (Παραδοσιακοί ξενώνες, Ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα, Spa Resorts, Αγροτικά καταλύματα, Κάμπινγκ, Χιονοδρομικά Κέντρα κλπ.)
  • Υπηρεσίες Τουριστικών επιχειρήσεων (Ηλεκτρονικά συστήματα οργάνωσης και εξυπηρέτησης, e-travel & hospitality, ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων – Web, Booking Engines, τηλεπικοινωνίες κλπ.)
  • Μεταφορές (Αεροπορικές εταιρίες, Σκάφη Αναψυχής, Ναυτιλιακές εταιρείες επιβατηγών πλοίων, Εταιρίες κρουαζιερόπλοιων, Τουριστικά λεωφορεία, Μισθώσεις οχημάτων)
  • Πρακτορεία και τουριστικά γραφεία (Πρακτορεία Τουρισμού, Tour Operators, Τουριστικά γραφεία)
  • Παραδοσιακή Γαστρονομία (Παραδοσιακά προϊόντα και γαστρονομικές απολαύσεις απ’ όλη την Ελλάδα)

Για την διεθνή προώθηση του Ελληνικού τουρισμού, ειδικότερα, οι εκθέτες θα έχουν μια σημαντική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες b2b συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες Hosted buyers από το εξωτερικό, στις οποίες θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τον τουριστικό προορισμό ή την τουριστική επιχείρησή τους και να αναπτύξουν νέα συνεργασίας και εμπορικές συμφωνίες.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.