Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μαζί με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, ώστε να υπάρξει λύση σε πρόβλημα που έχει προκύψει στην εθνική οδό και σε συγκεκριμένο σημείο της Παλιοβούνας, όπου τεράστιοι βράχοι, των οποίων το βάρος υπολογίζεται σε 40 τόνους, έχουν αποκολληθεί και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στο οδόστρωμα, προκαλώντας έτσι πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, όχι μόνον για το οδικό δίκτυο, αλλά και για την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών, επιβατών οχημάτων κλπ.

Το δύσκολο έργο της επίλυσης του προβλήματος θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ομάδα ειδικών τεχνικών από την Ελβετία που βρίσκεται στην περιοχή και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι ετοιμασίες, με μοναδικό αγκάθι την διέλευση των βαρέων οχημάτων. Η παράκαμψη που θα χρησιμοποιηθεί είναι μέσα από την  γέφυρα Μπανιά  (επ. οδός Θέρμου – Ναυπάκτου) που μπορεί να δεχτεί όμως οχήματα μέχρι 1,5 τόνους και αυτό προβληματίζει τους αρμοδίους. Δηλαδή δεν έχει εξευρεθεί ακόμη τρόπος για την ασφαλή διέλευση των βαρέων οχημάτων. Όλα δείχνουν πάντως πως από το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου μέχρι το πρωί της Κυριακής η εθνική οδός στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι κλειστή.

Μάλιστα, αύριο Παρασκευή, όπως έχει ανακοινωθεί, η γέφυρα Μπανιά θα είναι κλειστή για κάποιες απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις, ώστε να «αντέξει» τον κυκλοφοριακό φόρτο που θα έχει το Σάββατο.

 

πηγή: agriniopress.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.