Μια βραδιά θεάτρου χάρισαν στο κοινό της Ναυπάκτου οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου σε συνεργασία με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, την Κυριακή 3 Απριλίου με την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Το μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη, στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου! Σε μια εποχή αβεβαιότητας, ανησυχίας, σύγχυσης και απογοήτευσης, εξαιτίας όσων συμβαίνουν, αλλά και όσων πιθανόν να ακολουθήσουν, οι μαθητές και οι μαθήτριες βοήθησαν τους παρευρισκομένους, με την άψογη σκηνική τους παρουσία και τη μουσική τους εκτέλεση, να ξεχάσουν για λίγο την εθνική κατάθλιψη. Ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ κ. Πιτσιάκκας Πέτρος τόνισε εισαγωγικά ότι «το σχολείο, για να είναι ελκυστικό, εκτός από χώρος μάθησης, θα πρέπει να είναι και εργαστήρι πολιτισμού. Σ’ αυτό το εργαστήρι πολιτισμού βασική θέση έχει το θέατρο, το οποίο μαθαίνει στους μαθητές τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την εργατικότητα και τη συνεργασία, τους διδάσκει αρχές και αξίες. Στα πλαίσια αυτής της αντίληψης παρουσιάζεται σήμερα το «Μεγάλο μας Τσίρκο».

Το έργο, το οποίο είναι πολιτική σάτιρα, αποτελεί μαρτυρία για τη διαχρονία της εθνικής μας περιπέτειας, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Είναι ένα έργο ιδιαίτερα επίκαιρο. Μέσα από τη σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό, το γέλιο και το δάκρυ, μιλά για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες, για προδομένες ελπίδες και πάνω απ’ όλα για ομορφιά. Για την ομορφιά αυτού του λαού, που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται, να προδίδεται, να πιστεύει, να διαψεύδεται και να συνεχίζει τον αγώνα του, διατηρώντας τις ρίζες του αναλλοίωτες αιώνες τώρα.

Για την παρουσίαση του έργου συνεργάστηκαν οι καθηγητές του σχολείου κκ Μπεζαΐτης Ηρακλής, Μπελέκος Ευθύμιος και Χριστοπούλου Κλεοπάτρα. Τη σκηνογραφία επιμελήθηκε ο αγιογράφος, ζωγράφος και εκπαιδευτικός κ. Λουκόπουλος Βασίλης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλ/νίας κ Βαρεμένος Γιώργος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου π. Θωμάς Βαμβίνης, ο Αντιδήμαρχος κ Ιωάννης Ράπτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας κ Καζαντζής Χρήστος, , εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών και πλήθος κόσμου.

Share on Facebook25Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.