Στο πλαίσιο της προσπάθειας του LepantoMag.gr να στηρίζει και να προωθεί ιδέες, προτάσεις και εκδηλώσεις που έχουν ενδιαφέρον και αξίζει να διαδοθούν, συμμετέχει μαζί με τα σημαντικότερα Μέσα Ενημέρωσης της Δυτικής Ελλάδας ως χορηγός επικοινωνίας στο TEDx Patras.

Τί είναι το TED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο με σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους από τρεις διαφορετικούς «κόσμους»: Τεχνολογία (Technology), Ψυχαγωγία (Entertainment), Σχεδιασμός (Design). Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών δράσεων παγκοσμίου ενδιαφέροντος προσελκύοντας ομιλητές, θεατές και ιδέες από πολλά διαφορετικά πεδία. Πλέον το TED αποτελείται από ένα «δίκτυο» εκδηλώσεων, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Μεταξύ αυτών είναι τα δύο ετήσια συνέδρια (TED Conference και TEDGlobal), η ιστοσελίδα TED Talks, το ετήσιο βραβείο TED και οι τοπικές εκδηλώσεις TEDx. Το TED Conference παρέχει γενικές κατευθύνσεις για το πρόγραμμα TEDx, αλλά κάθε TEDx είναι αυτο-οργανωμένο (υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανονισμούς). Επιλεγμένες ομιλίες από τις εκδηλώσεις TEDx μετατρέπονται σε TEDTalks βίντεο.

Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που συνδυάζει ζωντανές ομιλίες και TEDTalks βίντεο. Σκοπός των TEDx Εκδηλώσεων είναι να δημιουργήσει το έναυσμα για εις βάθος συζήτηση και δικτύωση των συμμετεχόντων. To «x» στις τοπικές αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις με την επωνυμία TEDx, αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της οργάνωσης της εκδήλωσης.

Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημέρωνουμε αναλυτικά για τη διοργάνωση που το Σάββατο 25 Απριλίου θα λάβει χώρα στην Πάτρα, ενώ την Κυριακή, 26 Απριλίου ομιλητές, συνοδοί και όλη η ομάδα του TEDx Patras θα επισκεφθούν τη Ναύπακτο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης πατώντας tedxpatras.com

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.