Επικυρώθηκε από τον Έλεγχο Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η ρύθμιση των λογαριασμών ύδρευσης-αποχέτευσης στις δυτικές περιοχές της Ναυπάκτου, όπως αυτή είχε ψηφιστεί στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας.

Το θέμα των υπέρογκων λογαριασμών που έλαβαν οι καταναλωτές των δυτικών περιοχών της Ναυπάκτου, αλλά και οι διαπιστωμένες περιπτώσεις όπου καταναλωτές δε διέθεταν υδρόμετρα ή δεν είχαν άδεια σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ, πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και είχαν ως αποτέλεσμα την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση της ήδη επιβαρυμένης Επιχείρησης. Ωστόσο, με τη διαδικασία που ξεκίνησε προ τριμήνου και με τις σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν τόσο σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας το εν λόγω παίρνει το δρόμο της διευθέτησης.

Με την έγκριση των διαδικασιών από τον Ελεγκτή Νομιμότητας, η ΔΕΥΑΝ προχωρά άμεσα στην εφαρμογή της σχετικής απόφασης (108/2015) που ελήφθη κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας στις 23 Μαρτίου, μετά και την εισήγηση του αντιδημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΝ Θωμά Κοτρωνιά, η οποία υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της δημοτικής αρχή και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Κοτρωνιά, Καρακώστα, Ράπτη, Κοτσανά, Σύψα, Σμπούκη, Κανέλλο, Φράγκο, Κωστογιάννη, Κούκουνα, Σαλαμούρα, Πολονύφη, Σιαμαντά, αλλά και από τον επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας” Γιάννη Μπουλέ και το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία” Βασίλη Πατσαούρα, και η οποία βασίζεται στη γνωμοδότηση των δύο νομικών συμβούλων, που είχε εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ με την 18/2015 απόφασή του.

Τί προβλέπει η απόφαση

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό λόγω του ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί το πότε ακριβώς ξεκίνησε το πρόβλημα με τις λανθασμένες καταμετρήσεις, οι καταναλώσεις αποφασίστηκε να τιμολογηθούν με την κατώτατη κλίμακα, δηλαδή με 0,34 ευρώ ανά κυβικό και θα εκδοθούν ισόποσοι πιστωτικοί λογαριασμοί που θα συμψηφιστούν με τους λογαριασμούς του τελευταίου τριμήνου του 2014. Η σχετική ρύθμιση, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΝ, θα αντιστοιχεί στο 1/3 των αρχικών ποσών των λανθασμένων λογαριασμών και οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους με δόσεις. Σημειώνεται πως η εν λόγω απόφαση βασίζεται σε οδηγία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς αντίστοιχες υποθέσεις έχουν διαχειριστεί και άλλες Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας. Μιλώντας στο LepantoMag.gr ο κ.Κοτρωνιάς, επεσήμανε πως “εάν η Εταιρεία συμφωνούσε με την απώλεια των εσόδων το βάρος ουσιαστικά θα μετακυλιόταν στους συνεπείς καταναλωτές”.

Τί γίνεται με τις οφειλές άνω των 1000 ευρώ

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί πως, οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΝ άνω των 1.000 ευρώ συνεχίζουν να μεταφέρονται, σύμφωνα και με παλαιότερη απόφαση που είχε ληφθεί, στην Εφορία άνευ προειδοποίησης προς τους καταναλωτές. Η Επιχείρηση όμως αποφεύγει για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας να προχωρά το τελευταίο οκτάμηνο σε διακοπή της υδροδότησης, κάτι που όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί επ” αόριστον.

Share on Facebook8Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

  1. anisixos

    επικυρωση ποιας ρυθμισης???
    και τι γινεται που δεν ξερουν απο ποτε εχουν να μετρησουν?
    δεν ειναι λαθος καταμετρησεις?
    ποιος νομος ειναι αυτος?
    Δηλαδη εαν σας πουν η ΔΕΗ ή μια ετ. κινητης τηλ/νιας οτι 10 χρονια δεν καναμε μετρηση και τωρα χρωστατε 3000 ευρω τι θα κανατε?
    Κοινοποιηστε ολοκληρες τισ νομικες γνωμοδοτησεις για να δουμε ποσο στεκουν αυτα που λετε?

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.