Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας το απόγευμα της Τετάρτης, η δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουλέ, η οποία διαφώνησε με τη διαδικασία που ακολουθείτο όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της διοργάνωσης των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο πλαίσιο του εορτασμού της 444ης Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και έγινε αναφορά στην ίδρυση του «Δικτύου Ευρωπαϊκών πόλεων, περιφερειών, οργανώσεων, ενώσεων και μουσείων με θέμα τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου» που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα και θα έχει έδρα τη Ναύπακτο.

Αφορμή για τους έντονους διαλόγους που ακολούθησαν στάθηκε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου πολιτισμού Γιάννη Ράπτη σχετικά με την παρουσία του Δήμου Ναυπακτίας τα προηγούμενα χρόνια στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στην πόλη Μεσσήνα της Ιταλίας. Η αποχώρηση του κ.Μπουλέ και των συμβούλων του συνοδεύτηκε από χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Σιαμαντά, ο οποίος και ζήτησε να υπάρξει σχετική καταγραφή στα πρακτικά. Από την πλευρά του ο κ.Σιαμαντάς κατήγγειλε τον πρώην δήμαρχο για τραμπουκισμό.

«Προσπάθησαν να δημιουργήσουν προπέτασμα καπνού»

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης, η παράταξη της δημοτικής αρχής «Ενωτική Πρωτοβουλία» σημειώνεται μεταξύ άλλων πως τα μέλη της παράταξης Μπουλέ «προσπάθησαν να δημιουργήσουν προπέτασμα καπνού, ώστε να «κρύψουν» την δημιουργία του δικτύου. Ενδεικτικά στο δίκτυο, εκτός από την Ναύπακτο και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα συμμετέχουν: Η Μεσσήνα, η Βενετία, το Παλέρμο, η Γκαέτα, (από την Ιταλία) η Νικοσία (Σικελία), η περιφέρεια της Σικελίας, το Τολέδο (Ισπανία), το Γκέτεμπουργκ (Γερμανία), η Τενερίφη και περιφέρεια Βάλλε ντε Γκουέρα (Κανάρια νησιά), η Αμμόχωστος, το μουσείο της Βαρκελώνης, το μουσείο στολών της Μαδρίτης. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και πολλοί άλλοι, από την Μάλτα, την Κροατία, την Σααβέδρα της Ισπανίας. Το πρωτόκολλο συνεργασίας όλων αυτών, θα υπογραφεί το Σάββατο των εκδηλώσεων αναπαράστασης της Ναυμαχίας, στο Μποτσαρέικο. Στόχος του δικτύου είναι όπως οι πρόγονοί μας ενώθηκαν απέναντι στον κοινό εχθρό, να αποκτήσουμε σήμερα κοινό βηματισμό απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Για τον δήμο μας, επιπλέον στόχος είναι η πανευρωπαϊκή προβολή της Ναυπακτίας και του LEPANTO, να ανοίξουμε την πόρτα για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των δράσεων του δικτύου, η δημιουργία υποδομών τουρισμού και πολιτισμού με δημιουργία θέσεων εργασίας, απαντώντας στην οικονομική κρίση, με θετικό τρόπο«.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.