Διαβάστε όλη την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας:

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ναυπακτίας

  • Ο Δήμος Ναυπακτίας το 2014 ήταν σε άριστη οικονομική κατάσταση.
  • Ο Δήμος Ναυπακτίας στην θητεία Μπουλέ, (2011 έως 2014) δημιούργησε πλεόνασμα 1.277.000€. Το 2014 το πλεόνασμα του Δήμου Ναυπακτίας ανήλθε σε 443.000€.
  • Ο Δήμος Ναυπακτίας το 2014 μπορούσε να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του 4,5 φορές
  • Η οργάνωση του Δήμου ήταν άριστη
  • Δύσκολα συναντά κανείς Δήμους με παρόμοια οικονομικά στοιχεία και οργάνωση της Υπηρεσίας του.

Τα παραπάνω είναι ορισμένες από τις επισημάνσεις του ορκωτού ελεγκτή που όρισε η σημερινή δημοτική αρχή για να ελέγξει σύμφωνα με το νόμο τον Ισολογισμό και τα πεπραγμένα της Διοίκησης Μπουλέ.

Αποδείχτηκε ότι η Α.Δ.Κ.Ν. ως δημοτική αρχή παρέδωσε έναν οργανωμένο σε άριστη οικονομική κατάσταση Δήμο στην επόμενη δημοτική αρχή.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο τέως δήμαρχος Γιάννης Μπουλές δικαιώθηκαν απολύτως.

 Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγαν για την αποπληρωμή του χρέους  οι σημερινοί αντιδήμαρχοι, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ας δούμε τι τους έλεγε ο τότε δήμαρχος κ. Μπουλές. (παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα επίσημα πρακτικά του αντίστοιχου δημοτικού συμβουλίου το 2013)

Κοτσανάς: «…..Κύριε πρόεδρε δεν πίστευα ποτέ ότι σήμερα μπορεί να γίνονται οικονομικά θαύματα. Είναι αδιανόητο σε περίοδο κρίσης ένας δήμος που χρωστάει δέκα εκατομμύρια ευρώ (10.000.000 €) να έχει πληρώσει μέσα σε τρεις χρονιές εννιά εκατομμύρια (9.000.000) όταν όλοι οι δείκτες είναι κόκκινοι,….»

Καρακώστας:  «… Εσείς τώρα έρχεστε εδώ και βάζετε μια κυρία και λέει ότι το χρέος του δήμου Ναυπάκτου, όχι το χρέος, λέει ήτανε δέκα εκατομμύρια (10.000.000) του δήμου Ναυπακτίας… Όχι ρε παιδιά, όχι… Δεν βγαίνει έτσι αυτό το πράγμα… Να σας πω ότι αν θέλετε να συγκρίνουμε δυο (2) καταστάσεις θα πάμε με την ίδια μεθοδολογία τότε και τώρα…»

Καρακώστας:   «… Εγώ νομίζω λοιπόν, θεωρώ ότι το μέγεθος της ψευδούς παρουσίασης της κατάστασης δυστυχώς θα δημιουργήσει ρεκόρ για τον δήμο Ναυπακτίας… Δηλαδή τέτοια πράγματα, τέτοια ψέματα δεν τα λέγαμε ποτέ… Έτσι; Καταλαβαινόμαστε… «

Κοτρωνιάς : Για τι Ισολογισμό μιλάμε; Πάμε όμως… Αν θέλετε απαντήστε το, το πώς ξεχρεώσατε δέκα εκατομμύρια (10.000.000) γιατί αυτά δεν βγαίνουνε…

Μπουλές : «… Το χρέος και τις λογιστικές καταστάσεις τις αποτυπώνει η οικονομική υπηρεσία του δήμου με υπογραφή και με ευθύνη έναντι του νόμου… Τις προσυπογράφει με εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου η ορκωτός. Αν έχετε κάτι να προσάψετε να τους πάτε στο δικαστήριο. Δεν μπορεί να αφήνετε να αιωρούνται στην αίθουσα δήθεν υποψίες για τους υπαλλήλους και για την ορκωτό… Για ποιον λόγο το κάνετε αυτό; Για να αμφισβητήσετε τα γραπτά, αλλά τα γραπτά μένουνε και δυστυχώς για εσάς θα τα υποστείτε και θα τα υποστείτε στο συμβούλιο κύριε Κοτσανά, όχι στις τηλεοράσεις… Εμείς δεν πάμε στις τηλεοράσεις, πρώτα πάμε στα θεσμικά όργανα και όταν θα έρθει η ώρα πάμε και εκεί…»

Τι είπαν φέτος στο Δημοτικό Συμβούλιο οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος σχετικά με την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή ;

Δεν είπαν ούτε μια λέξη. Ως δια μαγείας ξέχασαν αυτά που έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που ήθελαν ήταν να τελειώσει η συνεδρίαση όσο το δυνατόν νωρίτερα για να μην ακουστούν οι αλήθειες. Να μην φανούν τα απίστευτα ψέματα με τα οποία πολέμησαν τη δημοτική αρχή Μπουλέ.

Ο κ. Λουκόπουλος ως δημοτικός σύμβουλος, προφανώς θαύμαζε όσους με ψέματα και λάσπη αντιπολιτεύονταν την δημοτική αρχή Μπουλέ και μπήκε επικεφαλής τους. Σήμερα είναι υποχρεωμένος να εισπράξει ο ίδιος το κόστος από τις υπηρεσίες αυτών που τους επέλεξε για συνεργάτες.

Το ψέμα κ. Δήμαρχε, έχει κοντά πόδια.

Η κοινωνία της Ναυπακτίας σιγά-σιγά αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συνέβη στις εκλογές του 2014. Η σημερινή δημοτική αρχή ξεπληρώνει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε και τις οποίες θα πληρώσουν τελικά οι δημότες. Η κοινωνία αρχίζει να κατανοεί  το ρόλο του καθένα και τους στόχους που αντικειμενικά εξυπηρετεί.

Η ιστορία κ. Δήμαρχε θα σας κρίνει και εσάς αυστηρά, ως Δήμαρχο πλέον.  

 

Ναύπακτος  20-11-2015

Το Γραφείο Τύπου της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.