Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της Ναυπακτίας.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνησης»

Συναδέλφισσες , -οι

 

Οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται κι  όσο συνεχίζονται, θα συνεχίζεται:

  • η βύθιση του βιοτικού μας  επιπέδου και των δικαιωμάτων μας
  • η μεγάλη μείωση των μισθών και των συντάξεων
  • το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου
  • η φτώχεια κι η ανεργία

Η πολιτική αυτή οδηγεί στην πλήρη αποδιάρθρωση των δημόσιων υποδομών , της παιδείας  , της υγείας , της ασφάλισης , της πρόνοιας.

Το δημόσιο σχολείο συμπαρασύρεται και οδηγείται σε τροχιά διάλυσης. Έτσι, η μη  πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών  τα πέντε χρόνια της εφαρμογής των μνημονίων και οι δεκάδες χιλιάδες αποχωρήσεις εκπαιδευτικών, είχαν ως φυσικό επακόλουθο τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία σήμερα. Φτάσαμε  στο σημείο, να θεωρούμε τη μη κάλυψη κενών στα σχολεία ως κανονικότητα.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, πέρα από το γεγονός ότι έγιναν με ιδιαίτερη καθυστέρηση, δεν είναι ικανές  να ομαλοποιήσουν την κατάσταση. Οι πιστώσεις παραμένουν περιορισμένες και δεν  επαρκούν σε καμιά περίπτωση για την κάλυψη όλων των κενών.

Η λειτουργία των δομών Ειδικής αγωγής αλλά και των Ολοήμερων και των σχολείων ΕΑΕΠ πλήττονται ιδιαίτερα , με αποτέλεσμα Ειδικά  και Ολοήμερα σχολεία να μη λειτουργούν ακόμη και  σχολεία ΕΑΕΠ να υπολειτουργούν σε πολλές περιοχές.

Συναδέλφισσες , -οι

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί όλη αυτή την κατάσταση ως απλός θεατής , ανύπαρκτος. Λειτουργεί ως απλός διεκπεραιωτής εγγράφων , δίχως πρωτοβουλίες. Με λεκτικές ακροβασίες προσπαθεί να κρύψει την αδυναμία του να δράσει ουσιαστικά. Άραγε πείθει κανέναν;

Η παράταξή μας ήταν και θα είναι στο πλευρό του κάθε συναδέλφου με όπλα της τη διαφάνεια , τη διαφορετικότητα στον τρόπο διεκδίκησης και τη σταθερότητα των απόψεων της. Δε μας δένει τίποτα τα χέρια μας.

Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση – και τα δυσκολότερα έρχονται –συμμαχούμε με τους συναδέλφους κι όχι με πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το δύσκολο σημείο.

Ζητούμε τη στήριξη του ψηφοδελτίου μας , γιατί μας το επιτρέπει η διαχρονική κι έντιμη παρουσία μας. Ζητούμε τη στήριξή σας για έναν σύλλογο που

  • να μην ταυτίζεται με τη διοίκηση
  • να αναδεικνύει τα προβλήματα
  • να διεκδικεί λύσεις

 

Είναι καιρός να συμμετέχουμε ενεργά σε δράσεις και να μην αναθέτουμε την τύχη μας σε κανέναν.

 

Συναδέλφισσες , -οι

 

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, διατυπώνουμε τις σκέψεις  και τις ανησυχίες μας, αλλάζουμε τους συσχετισμούς.

 

 

 

Ενισχύουμε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Το ψηφοδέλτιό μας

 

Αμπλά Σπυριδούλα[Βούλα]

Αντωνοπούλου Έλενα

Ζαρκαδούλα Ελένη

Θαλασσινού Κων/να

Καζανά Ζωή

Καραμπελά Βασιλική [ Κική]

Χατζηϊωαννίδου Χαρίκλεια [Χαρά]

Χουλιάρας Βασίλης

Δασκάλα , 5ο Δ.Σ. Ναυπάκτου

Νηπιαγωγός , 1ο Νηπ/γείο Ναυπ/του

Δασκάλα , 6ο Δ.Σ. Ναυπάκτου

Δασκάλα , 1ο Δ.Σ. Ναυπάκτου

Νηπιαγωγός , 7ο Νηπ/γείο Ναυπ/του

Νηπιαγωγός , 8ο Νηπ/γείο Ναυπ/του

Δασκάλα , 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου

Δάσκαλος , 5ο Δ.Σ. Ναυπάκτου

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.